Miért Istanbulból repültünk Mexikóba?

Miért Istanbulból repültünk Mexikóba?

Amikor repülőjegyet keresek, nagyon sok szempontot tartok a fejemben.

A korábbi gyakorlattal ellentétben a járványhelyzetre való tekintettel olyan jegyet veszek, amelyet közvetlenül a légitársaságtól tudok megvenni. Hiszen ha törlik a járatot, vagy nekem kell változtatnom a jegyen valami nem várt esemény miatt, akkor könnyebb az eljárás. A Gotogate, Bravofly és egyéb repjegyet árusító közvetítők ilyenkor vouchert ajánlanak, nehéz őket elérni, bizonytalanabb az ügyintézés, mint közvetlenül a légitársaságnál. A Turkish Airlines-nál volt a legkedvezőbb árú jegy.

Mexikóba több légitársaság is repül, azonban ezek közül néhány pcr tesztet kér repülés előtt, teljesen függetlenül attól, hogy az ország, amelybe utazni akarok, mit kér. Emiatt Airfrance, KLM kiesett.

Az USA-n keresztüli utazással voltak a legolcsóbb jegyek, átszállással Newarkon vagy más reptereken. Amikor vettük a jegyeket, még nem lehetett beutazni az USA-ba egyáltalán, átszállással sem. Nem vállaltam ezt a kockázatot, hogy december közepére vagy változik ez a helyzet, vagy sem, és ha igen, miképp. Ezért ez az opció is kiesett.

Az Austrian Airlines-nak van közvetlen járata Bécsből Cancunba, 12,5 órás menetidővel. Ez a legjobb jegy szerintem, azonban nagyon drága volt. Erre nem volt pénzünk. Budapestről is jóval drágábbak voltak a jegyek, ezért is esett a választás a bécsi indulásra, ami teljesen zökkenőmentes volt.

És végül, de nem utolsó sorban, a Turkish számtalanszor bizonyított. Többször utaztunk már vele és az egyik legmegbízhatóbb légitársaságnak tartom.

Mivel tranzit utasoknak számítunk Magyarország és Mexikó között, így ha maradt volna a szigorú bécsi lezárás vagy egyéb megszorítás útközben, akkor sem lett volna gond a jegyünkkel, ezért is voltunk bátrak belevágni. Most bizonytalanabb, nehezebb lehet az utazás, hiszen egyik pillanatról a másikra születnek meg szigorú intézkedések. Fontos hogy ezt észben tartsd, és rugalmasan tudd kezelni. 

Az odaút kicsit hosszú volt a hosszú várakozásokkal és a reptérváltással, de mi ezt jól viseljük. A kislányunkat minden érdekli a vonatállomáson, a reptéren, minden érdekes, így nincs nyűgöskösés, viszont jól kifárad, és a hosszú repülőúton nincs gond az alvással. Nekünk ez bevált, de minden gyerek más, nincs recept hogy ki hogy bírja. 

Elvittük magunkkal a lomtalanítás során szerzett babakocsinkat, amibe minden cuccunk befért, így még hátizsákot sem kellett cipelni az út során. A babakocsit ingyen fel lehet vinni a gépre és ha úgy döntünk, hogy Mexikóban nincs rá szükségünk, odaadjuk valakinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.