Kipróbáltam a Kapszula hotelt

Kipróbáltam a Kapszula hotelt

A kapszulahotelt Jakartában próbáltam ki legutóbb. Nekem nagyon tetszett és egyáltalán nem volt bezártság érzésem benne.

Mi az a kapszula hotel?

Egy olcsó szálláslehetőség főleg egyedül utazók számára. A kapszulák egy nemek szerint elkülönített kompakt térben helyezkednek el, mégis mindenkinek privát kuckó jut. Így nem kell egy teljes szobát kifizetni, mégis megvan a privát tér.

A kis kuckókban megvan minden, ami a kényelmet szolgálja. Kényelmes, nagy ágy, tévé nézéshez fejhallgató, olvasólámpa, USB töltő, szabályozható légkondi. Hangulatodnak megfelelően változtathatod a fényeket. Az elektronika úgy működik, mint a hotelszobákban, egy kártyát kapsz mindenhez. Lefekvéshez pedig egy gombbal lekapcsolhatod a lámpát.

Előnyök

Minden, ami szükséges, kéznél van.
Modern berendezésekkel, intelligens megoldásokkal felszerelt, tiszta kis szobát kapsz, ami árban jóval kedvezőbb, ha egyedül utazol.

Hátrányok

A tér hiánya valakinél bezártság érzetet okozhat. 

A WC és a fürdő egy közös térben helyezkedik el, megosztva másokkal.

Zavaró lehet a többi kapszulából átszűrődő beszéd vagy neszezés.

Ismerkedés más utazókkal

Mivel a kapszulahotel olyan, mint egy hostel, ezért rengeteg más utazóval lehet itt találkozni, ismerkedni. Emellett a saját kis kapszulámban remekül el tudtam vonulni, ha arra volt szükségem.

Melyik hotelt Ajánlom?

Sok nagyvárosban, vagy reptéren is található kapszulahotel, mivel én Jakartában próbáltam, itt tudok ajánlani. Az volt a tervem, hogy egy éjszakára megszállok itt, majd utána kipróbálok más szálláshelyeket is. Azonban annyira megtetszett, hogy két éjszakát maradtam, majd utána átmentem egy másikba további két éjszakára.

A Whiz Capsule Hotel lett az abszolút kedvencem. Elhelyezkedése abszolút központi, közel busz és vonatállomáshoz. A reptértől pl. egy óra alatt ide lehet érni vonattal. Jakarta egy gasztronómiai paradicsom Indonézián belül. Vannak street food lelőhelyek a közelében, de aki nyugatiasabb ízekre vágyik, annak a közeli Plázák valamelyikében bőséges választék áll rendelkezésére.

A hotel nagyon tiszta és a személyzet is nagyon kedves, bármit kértem tőlük, segítettek.

Utasbiztosítás kérdése

Gyakran visszatérő kérdés felém az utasbiztosítás kérdése. Én a SafetyWing nomád biztosítását használom, nekem ez vált be, mert a magyarországi biztosítókkal ellentétben útközben is meg tudom kötni (az itthoni biztosításokat csak utazás előtt), másrészt 2 személy 10 év alatti kisgyermeket ingyen magam alá tudok venni a biztosításban, így egy ember áráért akár 3 embert is tudok biztosítani. Az itthoni biztosítóknál a kiskorú gyermekre is kell fizetni, nem is keveset.

(Ezen a linken tudod megnézni, és könnyen kiszámolni, hogy megéri-e neked ez a fajta biztosítás.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.