Kínai piac kicsit másképp

Kínai piac kicsit másképp

Figyelem! A most következő képek a nyugalom megzavarására alkalmasak.

Feltétlenül fontosnak tartottam bemutatni nektek a kínai piacot. Ez alatt most nem azt a részét értem, ahol olcsó ruhát, cipőt vagy egyéb tárgyakat lehet vásárolni, hanem ahol állatokat. Olykor még élve, azért, hogy majd valamikor megegyék őket, máskor kibelezve, megnyúzva, felszeletelve stb. Tudom, otthon is esznek az emberek állatokat, és ugyanúgy megvásárolják a piacon őket – de ez valahogy más. Talán azért mert szokatlan, vagy talán a hangulat más ezeken a piacokon.

Tegnap összeszedtem a bátorságom és BaBaval, a kínai barátnőmmel elmentem Dongmenbe, Shenzen legnagyobb piacára. A piacnak van egy ruhás-cipős-tárgyas része, egy étel-, és egy zöldség-gyümölcs-állat részlege is.

Engem az utóbbi érdekelt igazán és örülök, hogy BaBa velem jött, mert nélküle nem biztos hogy megtaláltam volna a piac ezen részét.

A tengeri herkentyűk annyira nem zaklattak fel, ilyeneket már láttam korábban is, bár itt voltak egészen egzotikus állatok is:

az összekötözött rákok látványától azonban megszakad a szívem

vagy attól, ahogy a halak fejét szinte kiállítási darabként egymás mellé téve kínálják.

Ahogyan a szárnyasokat tartják, az embertelen. Szegény állatok néha-néha kidugták a fejüket, amennyire lehetett, hogy kapjanak levegőt. Ebbe a kis kalitkába vannak beszorítva, amíg el nem adják őket.

De kínálnak itt különféle hüllőket is emberi fogyasztásra.

Lehet kapni kígyót

teknőst, szinte mindenféle méretben

békákat, összezsúfoltan, zsákokban tárolva

vagy épp, gépies mozdulatokkal eltávolítva a fejüket a testüktől, majd kupacokba hajigálva a testeket, ahogyan ez a hölgy is csinálta

vagy krokodilt, már összedarabolt állapotban

A piacnak ez a része egyben feldolgozóüzem is, ahol naponta számtalan disznó, kecske és bárány kezdi meg útját darabokban az evőpálcikák felé.

Hátborzongató volt hódot látni egy ketrecben. A világ számos országában védett állat itt szintén új gazdára várt, aki feltehetően egy jóízű ebéd vagy vacsora keretében fogyasztotta el azóta.
Ahogy valószínűleg ezek a macskák is egy tányéron végezték már. 

De a legfelkavaróbb látványt számomra ez nyújtotta:

(A képek egy részét egy másik piacon készítettem).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.