Káosz a reptéren – Nepáli vízum

Káosz a reptéren – Nepáli vízum

Nepálba nem kell előre vízumot igényelni. A repülőtéren felvehető a túrista vízum 15 vagy 30 napra. Ennek ára 25 dollár 15 napra és 40 dollár 30 napra. 

Érkezéskor ki kell tölteni egy vízumkérő lapot, majd be kell fizetni a vízumdíjat, majd fel kell venni a vízumot és csak ezután lehet a csomagokat felvenni. 

Bárcsak valaki elmondta volna nekem hogy mire lehet számítani. 

Szóval úgy van, hogy mindenki megérkezik a repülővel, majd mindenki egyszerre ki akarja tölteni a vízumkérőlapot, majd mindenki egyszerre be akarja fizetni és így tovább. Van néhány automata, amelyen be lehet pötyögni a vízumkérelemhez szükséges adatokat, fényképet is készít, beszkenneli és beolvassa az útlevél adatokat. Ha ezt választod, nem kell kitölteni a vízumkérő lapot. Ha van nálad útlevélkép, akkor érdemes nem ezt választani, mert az automatáknál nagy a sor.

Ha adhatok egy tanácsot annak aki oda szeretne utazni, akkor szerintem érdemes elvenni a vízumkérő lapot és kitölteni mialatt elkezd sorba állni a vízumbefizetős pultnál. Nekem is így kellett volna tennem. 

Mire odamentem már nagyon hosszú volt a sor és másfél órát álltam sorba. 

Ezután kellett a csomagomat összeszedni, amit épphogy megtaláltam, mert csak úgy félre volt már dobva, mert a futószalag kellett más járatokról érkező csomagoknak. Valahogy így. A piros az enyém, ami a földön van. 

Ezután a kijáratnál egy kedves hölgy összenézte, hogy a csomagra ragasztott csomagcimkén levő szám egyezik e azzal, ami a beszállókártyámra volt ragasztva, tehát ezeket se távolítsa el senki a csomagjáról amíg ki nem ér.  

Ha tetszett a cikk, támogasd szavazatoddal a Lelkes blogversenyen itt: 

https://www.facebook.com/tobbvagy?sk=app_276686432417366&app_data=fullND…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.