Így utaztam Pápuára kevesebb, mint százezerből

Így utaztam Pápuára kevesebb, mint százezerből

Amikor Ázsiába utazom, igyekszem összehangolni a fapados járatokat és olcsóbban megúszni a repülést, ami az egyik legfájdalmasabb kiadás az út során.
Írtam már arról, hogyan jutottam el Nepálba kevesebb, mint hatvanezer forintból, most megosztom veletek hogyan repültem Pápua szigetére, Indonézia legkeletibb pontjára kevesebb, mint százezer forintból.

Budapest – Dubaj

Dubajig eljutni nem kerül sokba, ha időben meg tudod venni a fapados jegyet a Wizzair járatára. A hitelkártyám vásárlásaival pontokat gyűjtök, amit később repjegyre válthatok és ezzel együtt ingyenesen Wizzair discount klubtag is vagyok egészen addig amíg a kártyám érvényes, így kedvezményesen juthatok repjegyhez.

Mivel összegyűlt elég pontom, így ez a jegyem ingyen volt. (Egyébként már 26 ezer Ft-ért lehet jegyet venni egy irányba).

Budapest – Dubaj = 0 Ft

Dubaj – Manila

A Cebu Pacific promóciós időszakában nagyon olcsón hozzá lehet jutni ehhez a jegyhez. Én június elején vásároltam október elejére és 292 AED-be került, feladandó poggyászdíjjal együtt. Itt egy dologra érdemes figyelni: a Wizzair és a CEBU különböző repterekről indul. A két járat között előfordul, hogy mindössze 3 órád van megérkezni, átérni, felszállni. Ez tömegközlekedéssel elég necces, így taxiznod kell. A taxi 40 perc alatt átér, és 156 AED-be kerül. Ha többen vagytok, megoszlik persze.

Dubaj – Manila csomaggal = 22 000 Ft (292 AED)

Dubaj taxi =  12 000 Ft (156 AED)

Manila – Kuala Lumpur

Az ázsiai fapados, az AirAsia szinte mindenhová repül. Így van ez ezen az útvonalon is. A jegy 35 euróba került. Az AirAsia egy darab nagyméretű poggyászt díjmentesen felenged, amelynek a méreteibe belefér a 34 literes hátizsákom, de maximum 7 kg lehet. Mivel az enyém ezúttal több volt (mi a fenének cipelem azt a slacklinet…), fizetnem kellett a csomag feladásáért 1050 PHP-t.

Manila – Kuala Lumpur = 11 000 Ft (35 EUR)

Csomagdíj =  6300 Ft (1050 PHP)

Kuala Lumpur – Makassar

Ez már az indonéz járata az útvonalamnak. Ezért 49 EUR-t fizettem.

Kuala Lumpur – Makassar = 15 000 Ft (49 EUR)

Makassar – Sorong

A Sriwijaya indonéz légitársaság az egyik, amelyik Pápua szigetére repül. Ebben már benne van a feladandó poggyászdíj is, ez 79 EUR-ba kerül.

Makassar – Sorong = 25 000 Ft (79 EUR)

Ez így mindent összeadva Budapest – Sorong útvonalon 91 000 Ft-ba kerül.

Ha a csomagokat és a taxit nem számoljuk, akkor 73 000 Ft – ból megúsztuk a repjegyet fapados járatokkal, ami egy normális légitársaság esetében Amsterdami, Jakartai, Makassari átszállással 29,5 óra utazással 1040 USD – be (289 000 Ft) kerülne (a skyscanner.hu oldalon csekkolva).

Nyilván a fapadosozásnak is megvannak a maga hátrányai, kellemetlenségei:

  • reptereken várakozol, éjszakázol
  • minden alkalommal kicsekkolod, becsekkolod a csomagodat
  • nem kapsz enni a gépen, igaz, hogy pénzért vehetsz enni inni
  • nem lehet hátradönteni az ülést sem az 5.5 órás Wizzair járaton, sem a 9.5 órás CEBU járaton (!)
  • nincs film, nincs zene, semmi szórakoztató technika, ami a normál járatokon alap
  • több napig tart eljutni az uticélodra
  • sok időt igényel a járatok megfelelő összehangolása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.