Amikor azt hiszed, hogy van időd…

Amikor azt hiszed, hogy van időd…

A szép ruhát különleges alkalomra tartogatod, az álmaidat a monitoron keresztül éled és arról ábrándozol, hogy majd egy szép napon…. 

… majd ha egyszer…

… majd ha olyanok lesznek a körülmények…

A mai kenyeret majd holnap esszük meg, mert ma van még a tegnapiból, a barátomnak meg majd holnap mondom meg, hogy szeretem, mert ma félek kimutatni…

Ember, halló! Nincs idő!

Nem lesz tökéletes alkalom, nincs mire tartogatni a szép ruhát. Elábrándozod az életed, ami szépen elmegy melletted, amíg dédelgeted az álmaidat. Amikor pedig már késő, rájössz, hogy mennyi mindent szerettél volna még megtenni. 

Az idő most van. Ezen a napon, ebben az órában, ebben a percben.

Engedd el a haragot, és a szíved is könnyebb lesz, inkább próbálj megbocsátani, hogy felszabadítsd magad. Szeress és mondd is ki.

Ha most nem teszed meg, lehet, hogy soha többé nem lesz rá lehetőséged. Nem tudod mi vár rád holnap, nem tudod mi vár rád a következő percben.

Egyáltalán vár e valami.

Sokan egy életet álmodnak át így.

Pont ma hét hete súlyos motorbalesetet szenvedtem. Szerencsés voltam és megúsztam. Hálás vagyok, hogy élek. 

A baleset után belegondoltam abba, hogy ha netalántán nem éltem volna túl a történteket, úgy is jó lenne-e? 

És azt mondom, hogy igen. Nem arról van szó, hogy mindent elértem az életben, amit szerettem volna, mert még nagyon sok mindent szeretnék csinálni. Inkább az a fontos, hogy nincsenek bennem olyan érzések, hogy szerettem volna megtenni valamit, de halogattam valamiért. Mindig azokat a dolgokat bántam meg, amiket valamiért nem tettem meg. Ha csak ennyi lett volna az élet, úgyis jó lett volna. Az elmúlt majdnem két évben aktívan úgy éltem, mintha minden nap az utolsó lenne. Tudatosan választottam ezt. 

Kívánom neked, hogy tudj úgy élni, mintha minden nap az utolsó lenne! Tedd meg, öleld meg, mondd ki, írd meg neki, vedd fel, kóstold meg, mosolyogj rá és engedd el!

Most!

Soha ne add fel. Az akarat, az erő benned van, nem körülötted, nem másban. Nem a barátodban, nem a családodban, nem a munkahelyedben. Benned.

Ha biztosan tudnád, hogy nem lesz holnap, akkor is ugyanazt tennéd, amit most?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.