5 hasznos tárgy a lakóautóban

5 hasznos tárgy a lakóautóban

Amikor egy autó válik az otthonunkká, teljesen más tárgyak lesznek azok, amelyek az életünkhöz nélkülözhetetlenné válnak. Előre én sem tudtam ezeket, de minél több ideje laktunk az autóban annál inkább előjött, hogy mi az, ami megkönnyíti a mindennapokat. 
Ha hozzá tennél valamit ehhez a listához, írd meg kommentben, hátha másoknak is segíthet.

Autó inverter

Szivargyújtóról tölthető áram átalakító, amelynek több USB bemenete és több országgal kompatibilis “konnektora” is van. Ez nagyon hasznos tud lenni, ha tölteni kellene a laptopot, vagy a fényképezőgépet, de sehol sincs konnektor a közelben.

Ventillátor és lámpa egyben

Mi éjszaka nem mertük kinyitni az ajtót és az ablakokat. Egyrészt nem tudtam, hogy mennyire biztonságos vagy sem, másrészt bejöttek a szúnyogok. Volt egy szúnyoghálónk, de nem szerettem használni, mert még inkább leszűkítette az amúgy is szűk belső teret. Így maradt ez az USB-ről tölthető ventillátor, amit a fejünk fülé rögzítettünk és enyhítette a hőséget. Egyébként magamtól nem jutott volna eszembe, hogy van ilyen tárgy, de az autóval együtt örököltük meg az előző tulajdonosától.

Utazó bili

A gyermeknek vittük ezt az összecsukható utazó bili és ülésszűkítő egyben-t. Könnyen tisztítható és kis helyet foglal, hátizsákban is könnyen elfér. Mivel az autóban nem volt WC, így előfordult hogy nemcsak ő használta…

Aprító

Az autóban nem volt konyhánk. Leginkább jó és száraz időben tudtunk emiatt főzni egy kinti gázfőző segítségével. Azonban volt olyan, hogy esett az eső és nem volt kint fedél a fejünk felett. Ilyenkor és minden más alkalommal nagyon jól jött volna egy aprító, amit itthon is használok a konyhában. Egy Isten háta mögötti piacon leltem rá egy kis falu szélén. Ezután nem volt gond, ha nem tudtuk kipakolni a vágódeszkát vagy a többi dolgot, mert ezzel tényleg mindent össze lehet aprítani könnyen és gyorsan. 

Ecset

Az egyik tengerparton egy néni kezében láttam, hogy a lábát tisztogatja vele. Odamentem és megkérdeztem, hogy mit csinál. Magamtól sosem jutott volna eszembe, pedig mekkora ötlet: a homokot seperte le vele a lábáról. Az ecset a legapróbb homokszemeket is levitte és mindenhonnan ki lehetett vele szedni vele a homokot. Így nem vittük be az autóba, az ágyunkba, sehova. Tengerparti nyaralás és strandolás elengedhetetlen kelléke ez. 

Plusz 1: Fotóalbum a családról

Nekünk is jól esik nézegetni, de a gyermeknek még fontosabb, hogy mindennap megnézzük az otthoniakat és emlékezzünk rájuk. 

A fenti összeállításról készítettem egy rövid videót, amit az Instagram oldalamon megnézhetsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.