reptéri transzfer Balin
közlekedés bali

reptéri transzfer Balin

Hogyan juss el a reptérről a nagyobb városokba Balin, szinte ingyen?

Korábban írtam a Bali közlekedés kapcsán több dolgot is arról, hogyan lehet közlekedni a szigeten

Most arról fogok írni, hogy mi történik, ha megérkezel a repülőtérre, milyen lehetőségeid vannak eljutni bárhova. 

Taxipult

Mint minden reptéren, itt is van egy taxipult, ahol meg lehet rendelni az autót a kívánt desztinációra. Ez kényelmes, mert nem kell előre foglalni semmit, csak odasétálsz, kifizeted és mehetsz. Ez a legdrágább opció.

A reptér weboldalán részletes információt találsz az árakról.

https://bali-airport.com/en/public-transport/index

Booking.com

Ha a bookingon foglalsz szállást, a rendszer felajánlj neked taxi foglalást kb. a “hivatalos” ár feléért. Érdemes ezt lefoglalni, mert helyi sofőr jön érted és vár téged, a díjat pedig a booking rendszere levonja a kártyádról.

Privát reptéri transzfer

Ha van ismerősöd, vagy valaki ajánl neked valakit, aki kijön érted a reptérre, akkor egy helyi sofőr szintén kijön érted és vár. Ezt neked kell leszervezned magadnak, ez a transzfer semmiben sem különbözik a Bookingostól, de jóval többe kerül.

GoJek, Grab, Maxim

A reptér mindkét terminálján (Domestic és International) van Grab Lounge, ahol segítenek neked Grab taxit hívni.

Ha te magad akarod ezt intézni, ezeket a taxis applikációval hívott transzportokat nem engedik be a reptér területére. Ha ilyet hívnál, először ki kell sétálnod a Domestic Terminál előtti kis utcába, itt látod google mapsen a pontos helyet hova, és itt fel tud venni a transzport, vagy egy közeli hotel előtt.

A MAXIM applikáció egyre népszerűbb Balin is, Kelet-Indonéziában sokkal inkább ezt használják több városban is (pl. Makassar, Kupang). Mind közül a legolcsóbb. Ha letöltenéd, az alábbi kóddal 100k IDR kedvezményt kapsz az első fuvarod árából: F4C0A7C8

Ezekről a taxis applikációkról bővebb infót itt találsz, hogy mire figyelj, és mire használhatod ezeket.

Teman Bus

Kevesen tudják, hogy létezik Balin tömegközlekedés, pedig van és szinte semmibe sem kerül. Egy fuvar ára 100 Ft-tal egyenértékű, 4400 IDR. A reptérről is lehet ezzel a busszal menni akár Ubudba is, egy átszállással, ami így a reptér-Ubud útvonalon összesen 200 Ft-ba kerül.

A buszra a Domestic Terminál területén, a Solaria étterem mellett lehet felszállni, ahol a taxisok is állnak. Ezen a linken megtalálod.

Ha a nemzetközi terminálra érkezel, csak balra tarts, ki van táblázva merre van a Domestic terminál, 10 perc séta és ott is vagy.

közlekedés-Bali

***

És ne feledd, ha segítségre van szükséged Bali utazásod megtervezésében, fordulj hozzám bátran!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.