Kávézz Muminnal

Kávézz Muminnal

Emlékeztek a Muminokra? A kicsi és cuki mesefigurákra? Gyerekkoromban sokat néztem ezt a mesét. A kis fehér, kerekded víziló kinézetű állatkák sokszor csaltak mosolyt az arcomra. Ahogy most is.

Hong Kongi látogatásom alkalmával tudatosan kerestem fel azt a helyet, ahol személyesen is találkozhatok velük. Hong Kongban ugyanis a közelmúltban, december 5-én nyitotta meg kapuit a Mumin kávézó. Hihetetlenül népszerű és nagy érdeklődésnek örvend a hely.

A Mumin kávézó a népszerű Tsim Tsa Tsui negyedben, a Harbour City nevű bevásárlóközpont Ocean Terminal részlegén található. Felkerekedtem tehát, hogy megnézzem magamnak.

Odaérve meglepetten láttam a hosszú sort a bejáratnál. Ezek az emberek mind arra vártak, hogy néhány asztal megüresedjen és eltölthessenek egy kis időt barátaikkal, vagy Mumin kávét ihassanak. Számomra egyértelmű volt, hogy nem várom végig a sort, elővettem tehát a mosolyomat és megkérdeztem, hogy bemehetek e pár fotót készíteni.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, nem áll módunkban várólistát készíteni. A sorban lehet várakozni, ha egy asztal megüresedne. Nem tudjuk garantálni, hogy ülőhely felszabadul.

Bemehettem.

Ez a látvány fogadott.

A kávézóba érve megállapítottam, hogy korántsincs akkora tömeg odabent, mint amekkorának kívülről látszik, ellenben hatalmas plüss Mumin figurákkal lehet együtt kávézni, enni, vagy szimplán csak fotózkodni.

A Mumin latte 50 HKD-be (1800 Ft) kerül. Itt igazából a latte tetejére készített Mumin karaktert formázó mintát fizettetik meg velünk.

De akár Mumin arcot formáló rizstálat is kérhetünk a menüről már 130 HKD-ért (4600 Ft), de a menü nagy része skandináv ételeket kínál, ezzel is hódolva a mese eredetének.

A kávézó ajándékboltjában Mumin kávét, konyharuhát, tányérokat, Mumin alakú tésztát vagy egyéb ajándéktárgyakat vásárolhatunk kissé borsos árakon.

Ő már be is vásárolt.

A kávézó célja igazából az volt, hogy olyan embereknek biztosítsanak társaságot a plüss Mumin figurákkal, akik egyedül térnek be ide enni vagy inni. Így nem kell többé egyedül elfogyasztaniuk, amit rendeltek.

De az itt hömpölygő tömeget elnézve nem sok esélyét látom annak, hogy valaki csak úgy maga mellé ültessen egy Mumint, szimplán társaság céljából. Hiszen annyira népszerűek, hogy mindenki őket akarja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.