utazástervezés tanácsadás

Utazástervezés tanácsadás

Napi rendszerességgel kapok emaileket utazási segítségkéréssel kapcsolatban. Sokszor ezek gyakran ismétlődő kérdések, ezért létrehoztam az oldalon a GYIK szekciót általános utazás és külön Bali témában is, ahol összegyűjtöttem a leggyakrabban kérdezetteket. 

De vannak olyan kérések is (például útiterv javaslat, összeállítás), amelyek megválaszolása nekem is sok órába, sok levelezésbe telik. Az első egy-két évben még megválaszoltam ezeket, azonban egyre nagyobb lett a mennyiség, nekem pedig közben egyre fontosabb lett a saját idő és közben a család, így az emailes megkeresésekre, nem tudok válaszolni.

Ezért ezek megválaszolása már nem fér bele a szabadidőmbe, az utazással kapcsolatos nagyobb időt igénybe vevő kérdéseket utazási tanácsadás keretében tudom megválaszolni. Ebben az esetben ez már munka, egy szolgáltatás, amelyről számlát adok.

Te mit kapsz?

 • konkrét, naprakész információt
 • hasznos tippeket, buktatókat, telefonszámokat
 • igényeidnek megfelelő szállásajánlatokat (itthonról sokszor lutri a szállásfoglalás Indonéziában, mert a képek gyakran szebbek, mint a valóság és pl a penészes falat nem mutatják)
 • megbízható helyi idegenvezetőt, sofőr ajánlást
 • megbízható, helyi utazási szolgáltatásokat ajánlok, érdekes programokat javasolok
 • Legoptimálisabb repülőjáratok, átszállások, légitársaságok
 • A megfelelő helyismeretek hiányában rendkívül nehéz, valamint költség-, energia- és időigényes egy ilyen út önálló megtervezése. Ezt a terhet leveszem a válladról.

Fontos tudni, hogy: Nem velem utazol, te magad utazol, de én adok hozzá segítséget. Én pusztán javaslatokat teszek, és te eldöntöd, hogy elfogadod-e.

Mivel minden árat te fizetsz majd a helyszínen, így semmilyen rejtett költséged nincsen, előre tudni fogod, mennyit kell majd fizetned, így kevésbé fognak átverni helyben az árakkal.

Én ezzel IDŐT és PÉNZT spórolok neked.

Ez egy komplett utazás megtervezése személyre, aza RÁD szabva.

Ezeknek köszönhetően vélhetően kevesebbszer leszel átverve, tudni fogod, hogy milyen szolgáltatásért mennyit kell(ene) fizetned, így elképzelhető, hogy a tanácsadás árát már az első napokban megspórolod.

Miért válassz engem?

Vagy más, kint élő magyart.

 • A kint élő magyarok, mivel helyben élnek sokkal kiterjedtebb információval rendelkeznek mint az otthoni utazási irodák. Mi valóban tudjuk hogy te, magyar turistaként mi iránt érdeklődsz jobban, míg a helyi mindig azt fogja ajánlani, amit mások is, mert az már bevált. Többször előfordult már, hogy hiába kértem helyi guide-ot, hogy vigyen el egy kevésbé ismert helyre, csak olyat ismert, ahol rengeteg más turista is volt, hiába bólogatott, hogy rendben. Holott lehet, hogy pusztán az is elég lett volna számomra, hogy elvisz magához egy kávéra és megnézhetem hol és hogyan él. (Balin ezt lehet).
 • Ha valaki beszerez pl egy Lonely planet útikönyvet és elkezdi böngészni a netet, a túlcsordult információhalmaz miatt egyre többet tud meg, és egyre elveszettebbé válik. Akinek kevésbé van tehetsége egy utazás összeállításához, inkább összezavarodik mint előre halad.

Mikor érdemes hozzám fordulnod?

Ha felmerülnek benned az alábbi kérdések:

 • Mik azok a dolgok, amiket mindenképp érdemes megnézni és bele is tud férni az általad megszabott időkeretbe

Jogosan felmerülő kérdések:

 • A kontaktok biztosan elérhetőek lesznek a számunkra szükséges időpontokban? 
 • Ők sofőr és guide kontaktok? 
 • Velük nekünk kell véglegesíteni a foglalást, vagy te megbeszéled velük? Miután semmi helyismeretünk, csak rájuk támaszkodhatunk.
 • A Te kontakjaidat használva mennyire pénz/főre jön ki az utazás? 
 • Illetve egy vagy több opció lesz-e szállásra? 

Mindenhol az én áraimat kapjátok, ezek olyan szolgáltatók, akik engem is ismernek személyesen, vagy előre lebeszéltem velük amikor kértem az ajánlatot. Ha helyben kellene lefoglalnotok, akkor sem lenne olcsóbb. Ezek az emberek otthonról szinte megtalálhatatlanok, mert nincsenek fent az interneten.

Szállásra tudok adni több opciót, eltérő árkategóriában, és azt majd ti foglaljátok le Bookingon vagy Agodán, én nem foglalok szállást.

Mi a menete?

Előzetesen felmérem, hogy pontosan mire van szükség, majd utána elkészítem az útitervet, vagy a személyre szabott utazási tanácsokat, amelyet telefonon egyeztetünk. Addig formáljuk, amíg olyan lesz, amit te is megálmodtál.

A tanácsadás díja függ az utazás hosszától, az egyedi igényektől, attól, hogy pontosan miben kellene segítenem (csak kérdésekre válaszolni vagy egy komplett nyaralást megtervezni az egész családnak) és az utazó személyek számától. Általában 10-30 000 Ft-tal kell kalkulálni személyenként.

A tanácsadás díját átutalással előre kell fizetni az általam megadott bankszámlaszámra, ha az összeg megérkezett a számlaszámra utána kerül sor a tanácsadásra, a számlát is emailben küldöm.

Ha szeretnéd igénybe venni a segítségemet, akkor kérlek írj egy e-mailt a sargaruhaslany@gmail.com címre, a kérdésed, rövid leírásával az utazásod legfontosabb részeivel. 

A blogomon is nagyon sok hasznos információ található, lehet hogy ott is választ találsz kérdéseidre. 🙂

Ez a három hetes indonéz utazás páratlan és hihetetlen élmény volt. A túraterv szerintem nagyon szuperre sikerült, több mint a 90%-át meg tudtuk csinálni és tényleg az volt az érzésünk, hogy a mienk, nem pedig valami utazási iroda sablonja.

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

No products in the cart.