utazástervezés tanácsadás

SEGÍTEK MEGTERVEZNI A NYARALÁSODAT INDONÉZIÁBA (BALIRA IS)

Napi rendszerességgel kapok emaileket utazási segítségkéréssel kapcsolatban. 

Azonban vannak olyan kérések is (például útiterv javaslat, vagy komplett nyaralás megtervezése), amelyek megválaszolása nekem is sok órába, sok levelezésbe telik. Az első egy-két évben még megválaszoltam ezeket, azonban egyre nagyobb lett a mennyiség, nekem pedig közben egyre fontosabb lett a saját idő és közben a család, így a részletes kérdésekbe menő emailes megkeresésekre már nem szeretnék időt szánni.

Mivel ezek megválaszolása már nem fér bele a szabadidőmbe, az utazással kapcsolatos nagyobb időt igénybe vevő kérdéseket utazási tanácsadás keretében vállalom. Ebben az esetben ez már munka, egy szolgáltatás, amelyről számlát adok.

TE MIT KAPSZ?

 • konkrét, naprakész információkat
 • hasznos tippeket, buktatókat, telefonszámokat
 • igényeidnek megfelelő szállásajánlatokat (itthonról sokszor lutri a szállásfoglalás Indonéziában, mert a képek gyakran szebbek, mint a valóság és pl. a penészes falat nem mutatják)
 • megbízható helyi idegenvezetőt, sofőr ajánlást
 • megbízható, helyi utazási szolgáltatásokat ajánlok, érdekes programokat javasolok
 • kikeresem neked a legoptimálisabb repülőjáratokat, átszállási lehetőségeket, légitársaságokat
 • megfelelő helyismeretek hiányában rendkívül nehéz, valamint költség-, energia- és időigényes egy ilyen út önálló megtervezése egy szigetországban. Ezt a terhet leveszem a válladról.

Fontos tudni, hogy: nem velem utazol, te magad utazol, de én adok hozzá segítséget. Én pusztán javaslatokat teszek, és te eldöntöd, hogy elfogadod-e vagy sem.

Mivel minden árat te fizetsz majd a helyszínen, így semmilyen rejtett költséged nincsen, előre tudni fogod, mennyit kell fizetned, így kevésbé fognak átverni helyben az árakkal.

Én ezzel IDŐT és PÉNZT spórolok neked.

Ez egy komplett utazás megtervezése személyre, azaz RÁD szabva.

Ezeknek köszönhetően vélhetően kevesebbszer leszel átverve, tudni fogod, hogy milyen szolgáltatásért mennyit kell(ene) fizetned, így elképzelhető, hogy a tanácsadás árát már az első napokban megspórolod.

MIÉRT VÁLASSZ ENGEM?

Vagy más, kint élő magyart.

 • A kint élő magyarok, mivel helyben élnek sokkal kiterjedtebb információval rendelkeznek mint az otthoni utazási irodák. Mi valóban tudjuk hogy te, magyar turistaként mi iránt érdeklődsz jobban, míg a helyi mindig azt fogja ajánlani, amit mások is, mert az már bevált. Többször előfordult már, hogy hiába kértem helyi guide-ot, hogy vigyen el egy kevésbé ismert helyre, csak olyat ismert, ahol rengeteg más turista is volt, hiába bólogatott, hogy rendben. Holott lehet, hogy pusztán az is elég lett volna számomra, hogy elvisz magához egy kávéra és megnézhetem hol és hogyan él. (Balin ezt lehet).
 • Ha valaki beszerez pl. egy Lonely planet útikönyvet és elkezdi böngészni a netet, a túlcsordult információhalmaz miatt egyre többet tud meg, és egyre elveszettebbé válik. Akinek kevésbé van tehetsége egy utazás összeállításához, inkább összezavarodik mint előre halad.

MIKOR ÉRDEMES HOZZÁM FORDULNOD?

Ha felmerülnek benned az alábbi kérdések:

 • „Mik azok a dolgok, amiket mindenképp érdemes megnéznem és bele is tud férni az általam megszabott időkeretbe?”

JOGOSAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK:

 • A kontaktok biztosan elérhetőek lesznek a számomra szükséges időpontokban? 
 • Ők sofőr és guide kontaktok? 
 • Velük nekem kell véglegesíteni a foglalást, vagy te megbeszéled velük? Miután semmi helyismeretem, csak rájuk támaszkodhatok.
 • A Te kontaktjaidat használva mennyi pénz/főre jön ki az utazás? 
 • Illetve egy vagy több opció lesz-e szállásra? 

Mindenhol az én áraimat kapod, ezek olyan szolgáltatók, akik engem is ismernek személyesen, vagy előre lebeszéltem velük az árat, amikor kértem az ajánlatot. Ha helyben kellene lefoglalnotok, akkor sem lenne olcsóbb. Ezek az emberek otthonról szinte megtalálhatatlanok, mert nincsenek fent az interneten. Ezért én jutalékot nem kapok tőlük.

Szállásra tudok adni több opciót, eltérő árkategóriában, és azt majd te foglalod le Bookingon, Agodán, vagy emailen, esetleg Whatsappon, én nem foglalok szállást.

MI A MENETE?

Előzetesen felmérem, hogy pontosan mire van szükséged, majd utána elkészítem az útitervet, vagy a személyre szabott utazási tanácsokat, amelyet telefonon egyeztetünk. Addig formáljuk, amíg olyan lesz, amit te is megálmodtál.

A tanácsadás díja függ az utazás hosszától, az egyedi igényektől, attól, hogy pontosan miben kellene segítenem (csak kérdésekre válaszolni vagy egy komplett nyaralást megtervezni az egész családnak) és az utazó személyek számától. Általában 10-30 000 Ft-tal kell kalkulálni személyenként.

A tanácsadás díját átutalással előre kell fizetni az általam megadott bankszámlaszámra, ha az összeg megérkezett a számlaszámra utána kerül sor a tanácsadásra, a számlát is emailben küldöm.

Ha szeretnéd igénybe venni a segítségemet, akkor kérlek írj egy e-mailt az utazas@sargaruhaslany.com címre, a kérdéseddel, annak rövid leírásával, az utazásod legfontosabb részeivel. 

A blogomon is nagyon sok hasznos információ található, lehet hogy ott is választ találsz kérdéseidre. 🙂

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.