Soha többé Revolut

Soha többé Revolut

Manapság szinte majdnem mindenkinek van Revolutja, de ha nincsen, akkor már biztosan hallott róla valahol. Nekem is VOLT. De már NINCS.

Nem saját elhatározásból történt így. A Revolut kirakott. És máig nem tudom az okát, hogy miért. Íme az én Revolut történetem.

2016-ban nyitottam meg a számlám a Fintech cégnél. Indonéziában éltem ekkor, az ottani telefonszámommal regisztráltam. A probléma akkor kezdődött, amikor Indonéziából hazajöttem és megszűnt az indonéz telefonkártyám, amit a regisztrációnál megadtam. Mivel lejárt a kártyám, és nem volt rajta pénz, nem foglalkoztam vele, egy ideig nem is használtam, végülis nem volt rá nagy szükségem. 

A Brexit után egy évvel kezdett el a Revolut “your account restricted” tárgyú emaileket küldözgetni, miszerint töltsem fel újra az ID-mat a rendszerbe a Brexitre hivatkozva. Rákattintottam az emailben levő linkre, hogy ezt meg is tegyem, de nem engedett belépni. Rákattintottam a megváltozott a telefonszámom opcióra, de nem engedett új telefonszámmal regisztrálni, a régivel pedig nem engedett belépni, mert valami kódot küldött az indonéz számomra, amit nem értem el, mert a szám már nem létezett. 

A bejelentkezéshez meg kellett adni a nevemet, ezt nem kerülhettem ki, ezután csak a telefonszám beírásáig jutottam. Kerestem az interneten egy Revolutos email címet, hogy felvegyem az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot, elküldtem nekik a képernyőn rögzített videót, amin a belépést rögzítettem, hogy mi a baj, de azt a választ kaptam, hogy ők nem foglalkoznak probléma megoldással.

Megkértem egy barátomat, hogy írjon a saját applikációjában a chaten valakinek, hogy mi a teendő, de azt a választ kapta, hogy nem segíthetnek, én jussak el valahogy az applikációban oda, hogy “anonymus chat”. Nekem ilyen rész nem volt az applikációmban, ezért letöröltem, újra telepítettem, hátha régi appot használok, de ezután sem történt semmi. Kezdtem azt érezni, hogy ez egy ördögi kör, ami értelmetlenül emészti az időmet és nem jutok előrébb. Se az applikációba nem tudok belépni, se egy élő emberrel nem tudok kapcsolatba lépni, aki segítene, se regisztrálni nem tudok másik telefonszámmal. 

Egyre jobban azt éreztem, hogy minden próbálkozásom el van lehetetlenítve, ilyen szolgáltatóval még nem találkoztam.

3 nappal később történt valami, megint megpróbáltam belépni az applikációba és most tovább engedett a rendszer, lehetőséget adott, hogy megadjam az irányítószámom és egy kontaktot kellett igazolni, eddig ezt a lépést nem ajánlotta fel.

Bejutottam!

Nagy volt az öröm, rendeltem is új kártyát.

Azon töprengtem, hogy lehet hogy a rengeteg utánajárás, próbálkozás segített, hiszen ugyanúgy csináltam mindent mint eddig a próbálkozások alkalmával, és most tovább engedett.

Ám az örömöm nem tarthatott sokáig. 1 nappal később küldtek egy üzenetet, hogy nagyon sajnálják, de deaktiválják a számlámat x nap múlva. A kártyát, amit előző nap kértem, törlik. 

Mivel már bent voltam az applikációban, chaten elértem őket nagy nehezen. Megnyugtatott az ügyintéző, hogy nem nálam van a probléma, egy egész csapat foglalkozik az ügyemmel és hamarosan kapok majd választ (de néhány hétig is eltarthat). Ha mégis deaktiválják a számlámat, semmi garancia arra, hogy nyithatok újat.

Ekkor azt éreztem, hogy ez az utolsó csepp nálam abban a bizonyos pohárban, és elszakadt a cérnám. Elegem lett. Semmilyen cég nem éri meg, hogy ennyi időt és energiát áldozzak rá.

Közben az új kártyám megérkezett, de még mielőtt használhattam volna, már törölte is a rendszer.

Majd azon a bizonyos napon, amikorra ígérték, le is kapcsolt a rendszer.

Azóta próbáltam újra regisztrálni, be is engedett, azonban a számlám nem aktív és minden előzményemet látom.

Választ nem kaptam sosem.

Időközben Wise-ra és Vividre váltottam, meg vagyok velük elégedve. Azonban senkinek nem ajánlom, hogy bármilyen virtuális bankszámlán sok pénzt tartson, mert én nem érzem teljesen biztonságban a pénzem náluk.

Ezért én nem tartok ezeken nagy összeget, mielőtt felvennék róla pénzt, előtte átutalok rá annyit, amennyire szükségem van épp.

Ha kipróbálnád a Wise-t, használd a kódomat a regisztrációhoz, hogy mindketten kedvezményt kaphassunk.

2 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.