Hogyan adjunk el egy biciklit Vietnámban kevesebb, mint 1 óra alatt?

Hogyan adjunk el egy biciklit Vietnámban kevesebb, mint 1 óra alatt?

Amikor megtudtam, hogy Balira megyek, nem volt kétség. Tudtam, hogy meg kell válnom Pipitől.

Nem szerettem volna túl sok pénzt veszíteni az üzleten, azonban tudtam, hogy az a pénz amit az extrákra költöttem, valószínű nem fog visszajönni, Pipi ára is drasztikusan lecsökkent, hiába vettem újonnan és hiába használtam csak pár hetet.

A www.xemzi.vn oldalon feladtam egy hirdetést kép nélkül. Ez egy hirdetői oldal Vietnámban. Hiába írtak sokan, fotót akartak, és én távol a civilizációtól, valahol Észak-Vietnámban, nem tudtam ezeket a kéréseket teljesíteni. 

Közben írtam egy Hanoiban levő biciklis boltnak is a Facebookon, akikkel megegyeztem, hogy majd beviszem Pipit és megnézik.

Amikor visszatértem a ciilizációba, sürgősebbé vált a dolog, mint valaha, hiszen volt két napom a tovább indulásig.

Töpiztem, hogy mi legyen, és jobbnak láttam beülni kávézni egyet valahova, amíg eldöntöm mit tegyek és hogyan.

Nem telt bele pár perc és megjelent egy vadidegen, aki a nevemen szólított. Borzasztóan megijedtem, hisz sosem láttam még azt az embert, de tudta, hogy Ritának hívnak. Nemsokára kiderült, hogy ő a fent említett biciklis bolt tulajdonosa és felismerte Pipit a kép alapján, amit küldtem neki. Megnézte a biciklit és őszintén elmondta, hogy ne várjak sokat ezért, mert nem egy profi darab és hiába hogy majdnem új, ő minőségi dolgokat árul és max másfél milliót adna érte, de inkább kevesebbet. (Háromért vettem plusz tartozékok). Viszont azt mondta, hogy a Hanoi massive nevű facebook csoportban hirdessem meg max két millióért és el fogják vinni, de valószínű majd alkudni akarnak belőle.

Ezzel az idegen el is tűnt. Pár percig tartott ez a találkozás.

Szót fogadtam és feltettem a hirdetést képpel meg minden. 

Azonnal jöttek az érdeklődők, de persze mindenki sokallta a három milliót, amiért hirdettem és alkudozni kezdtek. Csináltam ezt vagy háromnegyed óráig.

Ekkor megjelent egy üzenet a postaládámban, hogy érdekelné a bicikli, hol tudja megnézni. Jeleztem a lokációmat, és 10 perc múlva találkoztunk is egy közeli hotel parkolójában. Megnézte Pipit, kipróbálta, majd elment az automatához és a kezembe nyomta a három milliót. Alku nélkül. 

Megdermedtem, hiszen erre nem számítottam.

Ezt követően felültem Pipire és követtem a motorján, így az haza is szállítódott. Ezután még motorral elvitt oda, ahova mennem kellett.

Még most is nehéz elhinni ami történt.

Újra bebizonyosodott, hogy nincsenek véletlenek találkozások.

Emellett megnyugodtam, hisz Pipi is jó helyre került.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.