Három kedvenc “titkos” helyem Ubudban

Három kedvenc “titkos” helyem Ubudban

Ubudot szeretem a legjobban, még akkor is, ha nincsen tengerpartja. A hely hangulata ütősen lüktet az ereimben ahogy közeledek hozzá a motoron. Annyira szeretek itt lenni!

Kávézók, piac, az emberek, a füstölő illat, az apró ceremóniák sokkal aktívabban vannak itt jelen, mint bárhol máshol a szigeten. Vagy csak én engedem őket közelebb magamhoz itt. 

A rizsföldek véget nem érő látványa pazar, nagyon szeretem, hogy ha egy kávézó végében foglalok helyet, hiszen akkor is ez a látvány fogad. A város közepén megelevenedik a saját mozivásznom, és csak nézem. Akár órákig is.

Ubud inspiráló hely.

Az itt töltött hónapok alatt szépen lassan leltem rá olyan kincsekre, amelyekre nem lett volna időm, lehetőségem, ha pusztán csak nyaralni jövök. Hacsak valaki nem beszél róla nekem. 

Megosztok veletek hármat az abszolút kedvenceim közül. Íme:

Paradiso Ubud

A Paradiso a világ első bio vegetáriánus és vegán mozija. Napi két filmvetítés közül válogathatsz, a legfrissebben elérhető mozifilmek közül. A vetítés alatt kényelmes fotelekben ülsz, mialatt egészséges ételeket fogyasztasz.

Kép innen: bit.ly/paradisoubud

Úgy működik, hogy a megváltott jegyed értékét (50.000 IDR, kb. 1000 Ft) teljes összegben lefogyaszthatod a film nézése közben. Egy hosszú városnéző nap után jól esik beülni egy szuper filmre és a vacsoráról sem kell gondoskodni.

Elhelyezkedése kényelmes, abszolút központi, a Down To Earth Café szomszédságában, nagyon közel a Jalan Hanoman utcához. A friss moziműsort itt találod. 

9 Warung

Vegetáriánus, önkiszolgáló étterem. Egy igazi művész által létrehozott hely, ahol az elfogyasztott adagok után fizetsz, csakis annyit, amennyit megettél. Egy szedőkanálnyi étel kb. 3000 IDR-be (60 Ft) kerül. Miután elfogyasztod az ételt, te magad mosogatod el a poharadat, tányérodat, és az árát becsületkassza alapon az asztalon levő befőttes üvegbe teszed. 

A 9 Warung nemcsak a fantasztikus ételek miatt különleges, hanem a tulajdonos (Tony) filozófiája és a hely kellemes hangulata miatt is jó itt lenni. Tony egy szereteten és bizalmon alapuló helyet hozott létre. Te magad is adományozhatsz 30 000 rúpiás (600 Ft) kupont, amelyből minden nap hármat kitesznek a falra, hogy azok az emberek, akiknek aznap épp nincs pénzük ételre, felhasználhassák és jól lakhassanak. Ebben az esetben ők ezt a kupont teszik bele az üvegbe fizetségként. Szerintem ez fantasztikus kezdeményezés.

Kép innen: bit.ly/warung9

A finom ételek mellett mindig van valami program esténként, amelyre te is csatlakozhatsz, ilyenek például a tangó estek.

Megközelítés: a városközponttól távolabb eső, Ubudból kivezető út mellett található, ahová taxival, motorral, de akár gyalog is könnyen eljuthatsz. (Az utca neve: Jalan Raya Lodtunduh)

Har’s Garden

Har kertje egy igazi kincs Ubud szomszédságában. Aki friss organikus zöldséget, fűszereket szeretne vásárolni, annak ettől jobb hely nem is kell. Har Jáváról költözött ide évekkel ezelőtt, új életet szeretett volna kezdeni, így elkezdte a saját farmját, amelyet teljes szívvel csinál azóta is. Az ide látogatókkal szívesen beszélget, megmutat mindent.

Kép innen: bit.ly/Harsgarden

Csütörtökönként délután 2-4 óra között ingyen kertészeti foglalkozásokat is tart az érdeklődőknek. Ezen kívül kókusz olaj készítő tanfolyamra is van lehetőség. Ha ki szeretnéd próbálni az igazi, hagyományos módon készült kókusz olaj készítését, akkor előre egyeztetett időpontban megteheted, és természetesen haza is viheted.

Megközelítés: taxival vagy motorral, Jl. Sri Wedari

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.