Egyéb kategóriaEzt olvastam Januárban

Ezt olvastam Januárban

Az egyik nagy tervem 2021-re az volt, hogy igyekszem több könyvet olvasni, mint tavaly. Pici gyerek mellett nehéz időt találni az olvasásra, de ha egy könyv jó, érdekes, akkor úgysem lehet letenni és akkor akár éjjel a takaró alatt is fogom olvasni.

Januárban 3 könyvet olvastam el, ezek mindegyike a számomra letehetetlen kategóriába tartozik. Mivel nem, vagy csak nagyon ritkán járok könyvesboltba, ezért azt is érdekesnek tartom megemlíteni, hogy az elolvasott könyvekről honnan szereztem tudomást, mielőtt beszereztem őket.

Joanne Ramos: A Farm

screenshot_2021-01-31_at_16_14_31.png

A könyvet a Gyermekpszichológus blog Instagramján láttam meg először és a címe és a borítója egyszerre keltette fel a figyelmemet. Eszembe jutott a legutóbbi fülöp-szigeteki utazásunk, ahol találkoztam és beszélgettem olyan asszonyokkal, akik évekre otthonhagyják gyermekeiket a nagyszülőkkel, apukával, vagy valamelyik rokonnal, amíg ők a Közel-Keletre mennek dolgozni cselédnek vagy bébiszitternek. Mindezt a hosszútávú boldogságért, és egy jobb élet reményéért, amit a gyermeküknek biztosítanak ezzel, legalábbis ők így gondolják. A könyvben is ilyen asszonyokról, lányokról sorsokról van szó, akik közül többen béranyává válnak, hogy dúsgazdag emberek gyermekét hozzák világra.

A könyvről
„Az élet jövedelmező biznisz, amíg betartod a szabályokat.”
A New York állambeli Hudson-völgyben egy minden létező kényelemmel felszerelt luxuswellnessközpont bújik meg: bioétrend, személyi edzők, napi masszázs – mindez ingyen. Mi több, komoly pénzt kap, aki itt tölti az idejét – többet, mint amiről valaha is álmodott.
Hogy mi benne a csapda?
A vendég kilenc hónapon át nem hagyhatja el a létesítményt, minden lépését felügyelik, el van zárva a külvilágtól és korábbi életétől erre az időre, amíg ő mindent annak rendel alá, hogy megszülje a tökéletes kisbabát. Valaki másnak.
A Farm sodró lendületű, provokatív, szívszorító olvasmány, a végletekig viszi az anyaságról, pénzről, értékrendekről való gondolkodást, és alapvető kérdéseket tesz fel arról, mekkora áldozatra hajlandók a nők azért, hogy jobb jövőt biztosítsanak maguknak és szeretteiknek.

Kiss Verus: Hegmesék

hegmese_k_ko_nyv.jpg

Saját szüléstörténetem kapcsán kerültem kapcsolaba a Császárvonal nevű applikációval, és az Instagram oldalukkal. Ezen az oldalon a császármetszéssel kapcsolatban a teljesség igénye nélkül szinte minden információ megtalálható, amely az édesanya támogatását szolgálja. Cikkek, információk, sorstörténetek, gyógyulást segítő videók. Ebben a könyvben nők mesélik el császármetszéssel kapcsolatos érzéseiket, szüléstörténeteiket. Vannak pozitív történetek, de vannak olyanok is amelyek igazán szívszorítóak. Ez a könyv nemcsak olyan nőknek szól akik hasi szüléssel hozták világra gyermeküket, hanem minden anyának el kellene olvasnia. Sok emberben él tévhit a császáros anyukákkal kapcsolatban pedig lehet hogy nem önként választotta ezt valaki, hanem életet mentett a műtét.

A könyv magánkiadásban jelent meg, könyvesboltokban nem kapható, itt tudod megrendelni:
https://csaszarvonal.hu/hegmesek/konyv#

A könyvről:
Sürgősségi császár, császár(ok) utáni hüvelyi szülés, programozott császár, otthonszülésből császár – sokan, sokféle módon adunk életet a műtőben, s a történetekhez legalább ennyiféle megélés, érzelem is társul. 20 bátor édesanya mesélt és mutatta meg hegét ebben a könyvben, s öt tanulságos és hiánypótló szakértői hegmese is helyet kapott mellettük. A kötetben beszélgetünk dr. Gutmann Orsolyával (szülész-nőgyógyász), Horváth Rékával (perinatális szaktanácsadó), s olvasható Karasz Noémi (szülésznő), Koncsek Kriszta (gyógytornász) és Kánya Kinga (gyászkísérő) írása is, saját érintettségüket és szakmájukat képviselve a császármetszés különféle testi-lelki vetületéről.

Durica Katarina: Városi rókák

va_rosi_ro_ka_k_ko_nyv.jpg

Durica Katarina legújabb könyve ismét nagyon felkavart. Az előző regényét, a Rendes lányok csendben sírnak címűt, amely a dunaszerdahelyi maffia áldozatairól szólt,  Indonéziában olvastam ebookon, mert nem voltam itthon amikor megjelent és nagyon vártam.
Nagyon szeretem a könyveiben azt, hogy könnyű olvasni, a szereplők egyszerű emberek – akár a szomszédomban is élhetne akármelyikük – , és a fordulatok, felkavaró események visznek a történettel és mindenáron tovább akarom olvasni. Ismét sikerült egy olyan témát választania ami aktuális, a mindennapi ember számára láthatatlan világ de mégis itt van köztünk. Brüsszel Európa közepe, itt élnek törvényeink fő döntéshozói, de hogy milyen is ez a gazdag világ a kulisszák mögött, arról legvadabb sejtéseink sincsenek. Katarina Brüsszelben él családjával, férje az Európai Parlamentben dolgozik, így hiteles képet fest az ottani világ legbelsőbb bugyrairól.

A Városi rókák ezúttal magánkiadásban jelent meg, a szerző oldalán rendelhető meg:
https://www.duricakatarina.com/termek/varosi-rokak/

A könyvről:
Családanyák és prostituáltak, diplomaták és stricik, cselédek és szerencsevadászok. Ki gondolná, hogy ők kötik össze Budapestet, Brüsszelt és Gömört? A rendes lányok csendben sírnak című bestseller után Durica Katarina ismét egy kívülről láthatatlan világba vezeti be olvasóit. A hatalom, a kiszolgáltatott nők, a kompromisszumok és lázadások világába. A szerző új regénye izgalmas krimi, felkavaróan őszinte vallomások sora, három nő harcának és útkeresésének felemelő története.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.