Beutazási feltételek Indonéziába

Beutazási feltételek Indonéziába

Indonéziába utazáshoz vízumra van szükséged, a korábban 30 napos ingyenes beutazási lehetőség már a járvány óta megszűnt. Ezen kívül van néhány újítás, amit érdemes tudni, különösen, ha Bali szigete a desztináció.

Vízum

Indonéziába a jelenlegi szabályozás szerint turizmus céljából 30 napos Visa On Arrivalt kell vásárolni belépésnél a reptéren. Ennek ára 35 USD/35 EUR/500k IDR per fő, pici babának is kell, életkortól függetlenül. Bali repterén lehet kártyával is fizetni, de ez nem jelenti azt, hogy más nemzetközi reptéren is meg tudod tenni ugyanezt (pl. Makassarban nem lehet). Ennek ellenére érdemes azért pontos összegű KP-val is készülni minden esetben, mert ha esetleg épp nem működik a rendszer, akkor nem tudod kifizetni.
Ezzel a vízummal 30 napig lehet az országban tartózkodni. Az érkezés napja számít az első napnak (akkor is ha 23.55- kor pecsételik be) és a távozás napja az utolsó nap. Tehát a 30 nap, az nem egyenlő 1 hónappal. Amennyiben elszámolod és tovább tartózkodsz, akár 1 nappal is, mint amennyire a vízumod szól, napi 1 millió IDR (kb. 22.000 Ft) túltartózkodási díjat kell fizetned.
Igény szerint ez a vízum további 30 nappal meghosszabbítható 1 alkalommal a helyi Bevándorlási Hivatalban (Kantor Immigrasi). Bali szigetén Singaraja-ban és Denpasarban is van Bevándorlási Hivatal.

Az alábbi weboldalon lehetőség van vízumigénylésre előre, online: https://molina.imigrasi.go.id/

Arról, hogy érdemes-e vagy sem előre, online vízumot igényelni, megoszlanak a vélemények. Az igénylés sok időt vesz igénybe. Össze kell hozzá szedni a megfelelő papírokat, azokat megfelelő formátumba konvertálni, megfelelő méretűre igazítani, majd feltölteni. A webes felület gyakran lassú, lefagy és ha véletlenül rossz adatot sikerül rögzítened, nem lesz érvényes a vízumod. A visszaigazolás nem mindig működik automatikusan. Azonban, ha sikerül, akkor érkezés után egy kapott kóddal ellenőrzés nélkül egy elektromos kapuhoz érintve önállóan pár perc alatt bejuthatsz az országba.

Kiutazásra szóló repjegy

Amennyiben nyaralás céljából utazol Indonéziába, valószínűleg 2-3 hétnél többet nem tervezel az országban tartózkodni, és egy retúr jegyet fogsz vásárolni ehhez az utazáshoz. Legyen kinyomtatva is elérhető a hazaútra szóló jegyed és digitálisan is. Ezt majdnem biztos, hogy kéri az ügyintéző a becsekkoláskor már a budapesti reptéren. Van olyan légitársaság, amelyik nem enged felszállni enélkül a gépre. Meg kell mutatni, hogy el fogod hagyni Indonéziát.

Útlevél

Az útlevelednek a beutazás napjától számítva minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Ez egy nagyon fontos kritérium, ennek megléte nélkül nem engednek be az országba.

Bali adó

2024. februárban vezették be az ún. Bali adót, amit minden Bali szigetére utazó turistának be kell fizetnie. A befizetés online intézhető utazás előtt az alábbi linken: https://lovebali.baliprov.go.id/

A befizetés után kapott QR kóddal a többször is be lehet lépni Bali szigetére 60 napon keresztül, amennyiben belföldre történik az utazás, például a Gili szigetekre és vissza.

Ha ezek mind megvannak, akkor megnyugodsz, mindened megvan az Indonéziába való beutazáshoz. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.