Gyakori kérdések Baliról

Minden, ami
Bali

Ha kérdeznél Baliról és nem találod az alábbi listában, akkor, írj nekem: sargaruhaslany@gmail.com

Útvonalterv készítésében, nyaralás megtervezésében is tudok segíteni egyedi igények alapján, személyre szabva.

 Ha pedig bővebben érdekel Bali és olyan dolgokat keresel, amelyek sokszor rejtve maradnak az oda látogatók elől, akkor ajánlom figyelmedbe Bali című könyvemet, amelyet a webshopban megrendelhetsz.

Melyik hónapban érdemes Balira utazni?

A legideálisabb hónap az október. Még nem jött el az esős évszak, és az év egyik legmelegebb hónapja ez. A főszezon után az árak is lejjebb esnek, és kevesebb turista van, mint augusztusban. Március-Május: az esős évszak éppen véget ér, minden zöldben pompázik, a hőmérséklet forró, az óceán vize meleg, és még nincs főszezon, így ekkor is kedvezőbbek az árak.

Milyen közlekedést javasolsz a városok között?

Ha tudsz robogót vezetni, és van gyakorlatod a délkelet-ázsiai közlekedés- ben, akkor a motor a legolcsóbb és a leggyorsabb közlekedési mód. Ha nin- csen, akkor a leggyakoribb közlekedési mód az egész napra autót bérlés sofőrrel. Ezen kívül van taxi (Bluebird az egyik legmegbízhatóbb társaság), mobilos applikációk, motorbérlés, minibusz (Perama társaságnál) egyes városok között.

Milyen internetes oldalon találok eladó vagy kiadó házakat Balin?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna liqua. Ut enim ad minim veniam quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam.xcepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde.

Szerinted Bali mennyire megfelelő olyan utazónak, aki még sosem járt Európán kívül? Nem túlságosan nagy kulturális sokk egyedül nekiindulni?

Szerintem nem. Bali ugyanis teljesen más, mint Indonézia többi része. A szállások, éttermek, közlekedési eszközök a nyugati turisták igényeit tel- jes mértékben kielégítik. Bali kényelmes, és mindenki megtalálja az ízlésé- nek, igényeinek valót.

A sziget melyik részét javasolod ha szép partot szeretnénk, esetleg mérsékeltebb hullámokkal?

A déli részen Uluwatu környékén vannak szép partok, azonban ezek többnyire szörfözésre alkalmas beachek. A Padang Padang strand azért jó ebből a szempontból, mert ott szörfözni is lehet, de fürdő- zésre is alkalmas. Azonban általában nagyon zsúfolt.

Merre érdemes szállást keresni és hogyan?

Érdemes 1-1 városban lakni és csillagtúra szerűen bejárni a környéket. Erre legalkalmasabb Ubud vagy Amed, esetleg Seminyak.

Mennyi idő átjutni a Gili szigetekre?

Motoros gyorshajóval kb. másfél óra, egy oda-vissza jegyár 450 000 IDR- től kezdődik. Jegyet minden utcai turista pultnál lehet vásárolni.

Kérhetek jeget az italomba?

Igen.

s

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labo.

A kosár üres.