A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Indonézia 1 percben - Párnát ölelni jó!
Érdekes tények Indonéziáról röviden 2. rész
A Bantal Guling, avagy a rúdpárna, vagy ölelő párna egész egyszerűen arra való, hogy alvás közben legyen mit átölelni. Kb. 1 méter hosszú, rúd alakú, mint a szalámi, bár a Fülöp-szigeteken hot-dog párnának is nevezik.
Ha Indonéziában jártok, szinte minden hotelben jár egy ilyen párna az ágyhoz mindenféle színes párnahuzatokkal. Real Madridos, Hello Kittys, mindenféle színes, rajzfilmfigurás motívumos megtalálható, minél színesebb annál jobb.
pillow.jpgKép innen: https://bit.ly/rudparna
A párna egész Délkelet-Ázsia szerte használatos, de talán Indonéziában láttam leginkább mindenhol. Ők holland feleségnek is nevezik, még a gyarmati időkből, amikor a gyarmatosítók hosszú időt töltöttek távol a nejüktől. Akkoriban bambuszból készült ez a tárgy, ami praktikus volt a 30 fokos meleg éjszakákon, mert a mellkast, a hasat és a lábat komfortosan melegítette anélkül, hogy be kellett volna az egész testet takarni.
Még több indonéz érdekesség itt.

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.