A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Ízek, imák, szerelmek. MA. - Ketut, a gyógyító

Ki ne ismerné az Ízek, imák, szerelmek című könyvet vagy az ebből készült filmet? E három szó kimondása hallatán valaki felhúzott szemöldökkel vagy ciccegéssel fejezi ki nem tetszését, de valakinek azonban megváltoztatta az életét. Ha nem is a miénket, akik a saját élményeinket keressük az utazás során, néhány helyi, filmben szereplő kulcsfigura életét biztosan.

julia_roberts_ketut.jpgKép innen: https://bit.ly/2NE5dKX

Azok, akik Ubudba érkezve, ugyanúgy a rizsföldek között szeretnének biciklizni, mint a film főhősnője, de ideérkezve realizálják, hogy a rizsföldeken biztosan nem tehetik meg ezt, de még az utcákon is veszélyes feladat, hiszen nincs olyan út, ahol ne kellene a motoroktól vagy az autóktól tartani, csalódhatnak abban az álomvilágban, amelyet eddig elképzeltek maguknak.

Nem szeretném összetörni ezt az álomvilágot. 
Ezzel a videó sorozattal szeretném bemutatni a valóságot.

Megmutatni, hogy milyen Ubud, milyenek manapság a könyvben szereplő főhősök, miből élnek és hogyan, milyenek a rizsföldek, milyen az a híres Padang Padang strand vagy, hogy az ubudi, híres, tradicionális városi piac, valóban az-e, vagy mára már egy hatalmas lehetőség az árusoknak, hogy jobban élhessenek a turisták tömegeiből.

Hogyan változtatta meg a film vagy a könyv a sziget turizmusát, vagy a szigetről alkotott képet az emberekben?

Ezek a kérdések foglalkoztatnak  és apránként bemutatom őket ebben a sorozatban, anélkül, hogy véleményt formálnék, szimplán csak a tényeket.

Iratkozz fel a Youtube csatornámra itthogy ne maradj le a Napi Bali videókról.
Minden hétfőn újabb érdekességet mutatok Baliról.

Ha van olyan kérdés, ami foglalkoztat, és szívesen látnád hétfőnként, írj nekem emailt (sargaruhaslany@gmail.com) témajavaslatokkal, és igyekszem bemutatni.

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.