A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Elképesztő természeti csoda Dél-Sulawesin

Reggel 8 óra van. Éppen a “Kőerdőbe” tartok, amely a szállásunktól egy kilométerre található. A nap már rég felkelt, az arcomat perzseli. Becsukom a szemem és széttárom a karjaim, hogy minél többet beszívjak ebből a jóleső melegből. Úgy érzem azonnal el tudnék aludni ebben az állapotban, mert az éjjel többször is felkeltem a házunk melletti mecset imára hívó hangjára, amely most, ramadán idején gyakoribb, hosszabb és intenzívebb énekeken szól hozzánk. 

img_2836.jpg

p6490936.jpg

p6490889.jpg

p6490888.jpg

p6500086.jpg

Az emberek érdeklődve figyelik ahogy sétálok, tudni akarják merre tartok, többen meg is kérdezik miközben jó reggelt kívánnak az elmaradhatatlan mosoly kíséretében. Jó itt lenni.

p6490860.jpg

Letérek az útról, a tábla irányába: “Hutan Batu”. Kicsit félelmetes és egyben izgalmas érzés, hogy teljesen egyedül lehetek a magas sziklafalak között.
Körülöttem kecskék fogyasztják reggelijüket, mindegyiknek jut egy saját bokor. Szemezünk egy kicsit, majd figyelik, hogy merre megyek tovább. Van aki ijedősebb és elszalad előlem, de az egyik utánam jön, és a mellettem levő szikláról figyel.

p6500017.jpg
Csend van, a természet nyugalma ez. A kecske étkezésének neszezése, egy-egy bogár hangja, madarak éneke, néha apró csobbanás a patakban, vagy a szitakötők nyüzsgése és barátkozása tereli el a figyelmem néha.

p6490957.jpg

Ismét becsukom a szemem, és feltűnik az előttem terülő sziklarengeteg. Azon tűnődöm, hogy most megállítanám az időt, mert ez megint egy olyan pillanat, amelyben jó megpihenni.

p6500027.jpg
Elképesztő természeti csoda kellős közepén ülök a sziklámon.

Indonéziában vagyok, Dél-Sulawesi tartományban, a Maros Pangkep Karszterdőben, a világ második legnagyobb karszthegységének lábánál Rammang Rammang falujában. A terület nemcsak lélegzetelállító látványáról híres, hanem őskori barlangjairól is, amelyeket különböző fantázianevekkel láttak el, és 2001 óta UNESCO világörökségi helyszínné nyilvánították. A hegyek között levő folyón apró csónakokkal lehet körbejárni a falvakat és csodálni a barlangokat és a hegyeket.

p6500041.jpg

Az apró muszlim település lakosai Makassarba járnak dolgozni, bevételi forrásukat egy közeli bánya, vagy a városban található gyárak adják. Persze itt is élnek földművesek, akik a környéken található rizsföldeken dolgoznak.

p6490988.jpg
A hely a makassari reptértől mindössze fél órányi távolságra van, így egy hosszabb átszállás alkalmával biztosan visszatérek még ide.

Kínában jártam már hasonló karszthegyek között, amikor közel száz kínaival együtt hajózgattam a Li folyón.

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.