A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Gitárzene, könyvbemutató és lila krumpli

Az utcáról először észre sem veszem az apró udvar bejáratát.

Majd amikor belépek a “kapun” a kis tábla mellett úgy érzem, hogy egy különleges világba cseppentem, olyanba, ahol megállt az idő. Olyanba, ahol az emberek nézelődnek, kíváncsiak és érdeklődőek, mosolyognak. Itt senki nem siet sehova. Miután rácsodálkozom erre a hívogató környezetre, megkeresem Gerdát és elfoglalom az asztalomat, ahová az érdeklődőket várom aznap délelőtt. Dedikálni fogok. Már várnak is rám.

fullsizerender_15.jpg

Gerdával pár hónapja találkoztam először, amikor Indonéziáról érdeklődött, és azóta már barátok vagyunk. Előzőleg ő is mással foglalkozott, közgazdászként dolgozott, de aztán úgy döntött, kipróbálja magát új környezetben, a saját lábára állva, így hamar megtaláltuk a közös hangot. Először egy kis butikot nyitott a belváros szívében, ami “személyre szabott vásárlás” jelleggel egyéni vásárlási élménnyel ajándékozza meg az odalátogatót. Előzetes bejelentkezés alapján tart nyitva annak, aki foglal időpontot.A butik mellett Gerda most már a Római part közelében levő placcal foglalkozik, hogy szép lassan egy bejáratott termelői piac legyen, válogatott finomságokkal és érdekességekkel. Ő tehát a Római parti Piac fő szervezője.

 

fullsizerender_18.jpg

Ez azonban nem csupán egy szokványos piac. Ez a piac, ahol szombatonként kicsit megáll az idő.

Két beszélgetés között volt pár percem körbenézni és találtam néhány figyelemre méltó dolgot. Első körben az is szokatlan számomra, hogy egy piacon tartsak közönségtalálkozót.

fullsizerender_16.jpg
Minden héten sok-sok finomságra lehet itt lelni, az alap élelemből már van egy stabil termelői gárda, de mellettük találhatunk mindig új dolgokat, attól függően, hogy melyik árus hogyan ér rá, vagy tud felutazni Budapestre, mert a többségük vidéki. A friss zöldségen és gyümölcsön kívül érdekes dolgokat találtam.

Sosem ettem még piacon gázkekszet (sajtos tallér). A kekszes standnál nem csak ezt lehet kapni, hanem hanem sajtos kiflit, linzerkarikát, teljes kiőrlésű süteményeket. Ez a tallér nemcsak köményes, de tökmagos formában is kapható. Ilyet életemben most, itt ettem először.

fullsizerender_10.jpg
Van itt aszalt alma és körte. A börszöny szívéből, Nagybörzsönyből hozza őket Neszka. Sokkal jobban ízlik, mint a bioboltokban kapható változat.

fullsizerender_8_1.jpg
Ti láttatok már lila krumplit és répát. Én most először. Vajon mitől lila?

fullsizerender_1.jpg
Fotó: Gazdig Márta

De van itt játszótér is a kicsiknek, ha megunnák a piacozást.

fullsizerender_19.jpg

És személyes kedvencem, az utcazenész, aki kellemes háttérzenét, amolyan fesztiválhangulatot nyújt a piac már egyébként is magába szippantó atmoszférájához.

fullsizerender_11.jpg
Jó volt itt lenni.
Jó volt kicsit ide tartozni.
Szombat reggel.
A Rómain.

fullsizerender_3_2.jpg

Köszönöm a meghívást!

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.