A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Sosem késő változtatni az életeden!

Drága Olvasók!

Ünnepeljetek velem! Két éves lett a sárga ruhás lány blog!

Pontosan ma két éve annak, hogy elindultam világgá.
Pontosan ma két évvel ezelőtt változtattam meg gyökeresen az életem. Noha akkor mit sem sejtettem arról, hogy mi vár rám, vagy mi változik majd, de azt biztosan tudtam, hogy másképp szeretnék élni.

Két évvel ezelőtt, ezen a napon ugyanúgy mentem ki a reptérre, mint oly sokszor már korábban, de ez mégis valahogy más volt. Más volt, hiszen most az ismeretlenbe utaztam. Az ismeretlen alatt nem a számomra ismeretlen országot értem, hanem az új életemet. Az új életemet, tervek nélkül, szabadon, amelyet élni akartam és ezért feladtam minden (a legtöbbek által definiált) biztonságot jelentő támaszpontot, csakúgy mint egy saját lakás birtoklását vagy a munkahelyemet. 

Leugrottam a sziklámról. 

Egyirányú jegyet vásároltam, fogalmam sem volt mikor jövök majd haza, nem tudtam, hogy meddig bírom és hogy meddig lesz elég a pénzem.

Az elmúlt két évben életvitelszerűen utaztam Délkelet-Ázsiában. Amellett, hogy más ember lettem és rengeteget tanultam magamról és az életről, a hátralevő életemre elég élményt gyűjtöttem. Ezek közül csak néhányat emelek ki,  a legfontosabbakat:

Új otthonra találtam Indonéziában, ahol az időm nagy részét töltöttem, és töltöm most is.

Megtanultam egy új nyelvet.

Megismertem sok-sok embert és sok új baráttal gazdagodtam.

Részese lehettem mások utazásainak, nemcsak, mint útitárs, hanem azért is, mert a saját történetem által mások is inspirálódtak és mertek útra kelni. 

Hálás vagyok azért, mert segíthetek másoknak is utazni, és élményeket szerezni, és hatalmas dolog, hogy a kalandjaik részese vagyok, mert együtt utazunk.

És az egyik legnagyobb dolog, amely ezt a két évet méltón lezárja az az, hogy írtam egy könyvet nektek, egy inspirációs útikalauzt, amelyet reményeim szerint sokan vesztek majd a kezetekbe és nemcsak utazáshoz merítetek belőle erőt, hanem ahhoz is, hogy merjetek változtatni az életeteken, ha szeretnétek. Ezt sosem késő megtenni.

Amióta a szívemet követem és elindultam a saját utamon, már biztosan tudom, hogy csak így érdemes élni. 

Két év után egy mosollyal válaszolok a sokakat foglalkoztató “úristen, nem félsz” kérdésre, hiszen tudom, hogy sokkal jobban félek attól, hogy elmegy mellettem az életem anélkül, hogy élném, minthogy bajom esne útközben.

Ez a szakasz lezárul, és most valami új kezdődik. Valami új és remélhetőleg izgalmas. Ugyanúgy folytatódik a blog, a kalandok, az utazás, és az érdekességekről is beszámolok majd, ahogy eddig. A folyamatos, életvitelszerű utazást azonban most egy kicsit szüneteltetem. Indonéziában, az örök nyár birodalmában maradok egy időre és megvalósítom az ötleteimet, amelyeket az utam során gyűjtöttem össze.

Viszont ahelyett, hogy keresnék valami “normális” munkát én inkább veletek fogok együtt dolgozni és minden erőmmel azon leszek, hogy minél többet tudjunk együtt utazni. Hogy segíthessek nektek a komfortzónátok tágításában, megmutassam, hogy bárki képes a hátizsákos utazásra és igenis érdemes tárgyak helyett élményeket gyűjteni! Segítek abban is, hogy meg merjétek lépni azt a bizonyos első lépést egy új, általatok elképzelt élet felé és leugrok veletek arról a szikláról! Erről nemsorára több részletet is elmondhatok majd. 

Izgalommal tekintek a jövőre, mert tudom, hogy további izgalmakat ígér ez az utazás.

komodo_park.jpg

Fotó: Tagscherer Krisztina Regina

Két évvel ezelőtt ezen a napon keltem útra Budapestről, a szüleim szorító karjaiból, és ma, ezen a napon a világ másik feléről utazom haza, hogy reményeim szerint sokatokkal találkozhassak nemsokára és minél több alkalommal fussunk össze ez alatt a pár hét alatt.

Annyira örülök, hogy velem tartotok, hogy itt vagytok és köszönöm nektek, hogy együtt járjuk Ázsiát, immáron két éve. 

Szeretettel,

A sárga ruhás lány

 

 

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.