A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

8 kedvenc zeném, amelyet útközben hallgatok

Végre csináltam egy Spotify profilt, és arra gondoltam, hogy a legtöbbet hallgatott zenéimet itt megosztom veletek, de ha van Spotify profilotok, akkor ott több kedvencet, lejátszási listát is találtok, nemcsak azt ami ennek a cikknek a végén van. 

Nagyon sokféle zenét hallgatok útközben. Íme pár darab a listából:

Xavier Rudd  - Creating a dream

Ezt a zenét Judit mutatta nekem Raja Ampaton először, majd a Banda és Kei szigeteken is sokszor előjött. Reggelente ezzel ébresztett és ha kedveskedni akart nekem, akkor is ezt hallgattuk. Ha becsukom a szemem most is magam előtt látom azokat a tengerpartokat, amelyekhez ez kötődik.

 

Tracy Chapman - Give me one reason

Sokat hallgattam ezt a számot, amíg készültem az útra. Ha felcsendült, mindig jobban kedvet kaptam a pakoláshoz és a rendezkedéshez.

 

The Proclaimers - I'm Gonna Be (500 miles)

Ez a Lánybúcsú c. film megnézése után került fel a listámra, az egyik legkedvesebb vidám dal, amit valaha hallottam.

 

Armin van Buuren  - Save my night

Sötét van, fekszem az éjszakai buszon, körülöttem mindenki alszik, és halad mellettem a táj én pedig nézem az éjszakai életet és nyugalmat. Ekkor szeretem a legjobban hallgatni ezt a számot.

 

Ace of Base - Tokyo Girl

Tinédzser korom egyik legkedvesebb zenéje. Imádtam az Ace of Base-t! Többek között ezt a számot sem tudom megunni.

 

Wellhello - Apuveddmeg

A csopaki baráti társaságom tavalyi kedvenc nyári zenéje ez, amikor útközben hallgatom, mindig rájuk gondolok.

 

Sunrise Avenue - Hollywood Hills

Életem egyik legnagyobb élménye kötődik ehhez a zenéhez: amikor kiugrottam egy repülőből 4000 méter magasból tandemben. Az ugrásról készült videó egyik aláfestő zenéje lett ez. Köszönöm Micunak, hogy megmutatta!

 

Cita Citata - Sakitnya tuh disini

Természetesen indonéz mulatós zene (dangdut, ahogy ők hívják) sem maradhat ki a listából. Elképesztő, ahogy erre a zenére szinte bármelyik helyi lakos táncra perdül és tudja a szövegét, ami nagyjából arról szól, hogy a lánynak a fiú mennyire összetörte a szívét.

 

Kövesd a sárga ruhás lányt a Spotify-on még több lejátszási listáért! Ez a lista például a tengerparti üldögélésekhez készült:

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.