A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Házőrzés, farmőrzés vagy házcsere Ausztráliában

A minap Ausztráliáról álmodtam. Sosem vágytam oda, és fogalmam sincs, hogy ez jelent-e valamit, de az álom annyira jó volt, hogy elkezdtem nézelődni. Hátha.
Így belebotlottam érdekes oldalakba is. A házőrzés ezek alapján farmőrzéssel vagy házcserével egészül ki. Elképesztő, hogy mennyi lehetőség van dolgozni, vagy pénzt nem költeni utazás közben!

Ez a cikk egy linkgyűjtemény, ha kipróbálod bármelyiket, kérlek mondd el a tapasztalataidat!

HÁZŐRZÉS

The house sitters club

Egy évre 60 AUD a tagdíj, és csak ennek befizetésével lehet kapcsolatba lépni a tulajdonossal.

A facebook oldaluk nem a legfrissebb, de érdemes követni, itt is érdeklődni.

 

Aussie Housesitters

65 AUD a tagsági díj, de előnye, hogy regisztráció nélkül is lehet böngészni.

A facebook oldalukra kiteszik a megbízatásokat, érdemes lájkolni és figyelni.

 

Mind a home

Ennek a díja 49 AUD évente és szintén lehet böngészni regisztráció nélkül. A regisztrációval még egy ingyenes útmutatót is kapsz a házőrzésről, ha eddig nem tudtad volna mi fán terem.

Szintén kiteszik a facebook oldalukra az aktuális házőrzéseket, szóval lájkold és kövesd.

 

Housesitting Australia

Ez az oldal egy Colin nevű úriember blogoldala, aki végig házőrizte OZ-t. A blogján régi posztok olvashatóak, de a facebook oldalát is érdemes böngészni, mert hirdetéseket tesz ki, és te magad is ajánlhatod a szolgáltatásaidat. A facebook oldalát házőrzők közötti kommunikációra hozta létre.
 

Happy House Sitters

Az oldaluk szerint ők Ausztrália legnagyobb házőrzést közvetítő oldala. Többféle tagsági díjuk van. 4 hónapra 60, 12 hónapra 65, és 18 hónapra 85 ausztrál dollárért. Ingyenesen lehet keresni a házőrzések között, de csak fizetett regisztrációval léphetsz kapcsolatba a háztulajdonossal.

Aktív facebook oldalukra is kiposztolják a lehetőségeket. 
 

Your Home My Home

Regisztráció nélkül is lehet nézelődni az oldalon, de itt is kell tagsági díjat fizetni, ha jelentkezni szeretnél egy megbízatásra. Három féle lehetőség közül választhatsz. A havi díj 9 AUD, vagy negyedéves tagdíj 20 AUD, az éves pedig 79 AUD-be kerül. A facebook oldaluk naprakész, az aktuális lehetőségeket meghirdetik.

HÁZ és FARMŐRZÉS

Rest Easy N Go

Ez az oldal nemcsak házőrzést közvetít, hanem farmőrzést is! A weboldaluk nekem nem működött, de úgy tűnt, mintha a tagság ingyenes lenne. A facebook oldalukon közzétesznek hirdetéseket (nem teljesen naprakész), amelyekre az általuk létrehozott Facebook csoportban való regisztrálók jelentkezhetnek.

Mind My Farm

Farmőrzés Ausztráliában! Szerintem ez egy szuper dolog lehet. Ha könnyű munkát vár el tőled a tulajdonos, mint mondjuk állatok felügyelete, vagy könnyed kertészkedés, akkor olyan mintha házőrző lennél. De ha a farm egyéb, nehezebb dolgaiban is besegítesz, akkor fizetség is járhat érte. Éves tagdíjuk 30 AUD. Keresni viszont nem lehet regisztráció nélkül.

A facebook oldaluk utolsó posztja fél éves, lehet, hogy célszerű őket megkeresni emailben, mielőtt regisztrálsz.

 

HÁZCSERE

Aussie House Swap

Ha van saját lakásod, akkor ez egy remek lehetőség arra, hogy a szállásod ingyen legyen Ausztráliában. 3 féle házcserére van lehetőség.
a) Mindkét fél azonos időben cserél otthont
b) A elutazik, így a háza üres, így B ott nyaral. Majd amikor B másik időpontban utazik el, A nyaral B házában.
c) Van lehetőség csak vendéglátásra is, ebben az esetben a háztulajdonos is otthon tartózkodik, de befogadja a másik felet. Olyasmi mint a couchsurfing.

FB oldalukhoz is lehet csatlakozni, aktív.

 

Jó keresgélést!

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.