A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Working Holiday vízummal Tajvanra

“Na és mit csinálsz majd, ha elfogy a pénzed?” …

… hangzik el az általam kevésbé kedvelt kérdések egyike oly sokszor. 

Erre nem igazán tudok mit válaszolni, de valószínűleg majd biztosan dolgozom valamit. Mondjuk nemsokára akár Tajvanon, ahova Working Holiday vízumot igényeltem.

Fotó innen: http://bit.ly/1s7GxjE

2015 óta magyar állampolgárok is igényelhetnek Working Holiday (WH) típusú vízumot Tajvanra, nemcsak Új Zélandra vagy Dél Koreába. 

Mivel magyar állampolgárok vízum nélkül is beléphetnek Tajvan területére 90 napos tartózkodásig, ezért ezt a típusú vízumot azoknak ajánlott igénybe venni, akik elsődlegesen hosszabb ideig tartó turizmus céljából utaznának a szigetországba, és szeretnének legálisan dolgozni a kintlétük alatt rövid ideig, ezzel a vízummal ugyanis 3 hónapnál hoszabb ideig nem lehet dolgozni egy helyen.

A vízumot a vízumkiadástól számított egy éven belül lehet felhasználni. Többszöri belépésre jogosít és fél évi kint tartózkodást tesz lehetővé, amelyet további fél évvel meg lehet hosszabbítani.

Hogyan kaphatsz Tajvanra WH vízumot?

A vízum iránt nincs nagy tolongás, és ha jól tudom nincs évenkénti létszámkorlát sem. Tavaly nyáron én voltam az első magyar, aki ezt a fajta vízumot igényelte.

A vízumigénylés feltételei:

  • 35 éves életkor (már betöltött is lehet)
  • az útlevél 6 hónapig legyen érvényes, a beutazás napjától számítva
  • bank által lepecsételt eredeti bankszámlakivonat (internetről nyomtatott nem jó)
  • be és kiutazásra szóló repjegy
  • a kintlét teljes időtartamára szóló utasbiztosítás (éveset célszerű kötni)
  • 70 eurónak megfelelő magyar forint megfizetve készpénzben
  • kitöltött vízumkérő lap
  • erkölcsi bizonyítvány (sürgősséggel megcsinálják egy nap alatt személyesen a budapesti Központi Okmányirodában kevés ráfizetéssel)

A vízumot csak személyesen lehet igényelni a budapesti Tajpei Képviseleti Irodában (Budapest, Rákóczi út 1-3. II. emelet, tel: 06-1-2662884).

A kérelem benyújtásakor időpontot kell egyeztetni a konzullal személyes beszélgetésre. A konzuli interjú kb. egy óráig tart, ahol mindenféle kérdéseket tesznek fel. Az interjú angol nyelven zajlik. (Ha beszélsz kínaiul, akkor gondolom kínaiul is lehet). 

A legáltalánosabb kérdések, amelyeket feltesznek: Miért szeretnél Taiwanra menni? Miért szeretnél huzamosabb ideig kint tartózkodni? Ismersz-e ott valakit? Beszéled-e a helyi nyelvet? Mi a foglalkozásod? stb…

Az interjún kiderül, hogy meg fogod-e kapni a vízumot. Ha a válasz pozitív, akkor pár napon belül mehetsz is a vízumodért.

Nemsokára élőben jelentek Tajvanról!

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.