A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Nincs kiutazásra szóló repjegyem! Mit tegyek?

Kivel történt már olyan, hogy a check-in pultnál elkérték a visszaútra szóló jegyét és nem volt neki? Vannak olyan országok (pl. Fülöp-szigetek és bizonyos légitársaságok Indonéziába való utazáskor), amelyek megtagadhatják a belépést, ha nincs kifelé szóló repjegyed. Ezt általában a check in pultnál fel is kell mutatni.

Emellett pl. Indonéziában a vízumhosszabbításnál is kérhetik, vagy sok ország vízumkibocsájtásának is feltétele. Mi a teendő, ha te nem szeretnéd megmondani, hogy mikor hagyod el az országot, vagy nem tudod, mert sokáig, tervek nélkül szeretnél utazni, vagy adott esetben szárazföldön tervezed a távozást, de majd később veszed meg a buszjegyet. Erre a problémára három legális megoldás létezik egyelőre, amelyről tudomásom van. 

1. Megveszed a legolcsóbb repjegyet bárhova

Ennek a költsége bármennyi lehet, a megvásárolt repjegyet nagy valószínűséggel fel sem fogod használni. Általában fapados repjegyet pár tíz dollárból meg lehet úszni ha Ázsiában vagy. A legolcsóbb jegyet a skyscanner.com oldalon keresheted meg, ha a “Hová” menüpont alatt a “Rugalmas?” opciót jelölöd meg. A keresés eredménye a legolcsóbbat mutatja legfelül, így könnyen ki tudod választani.

2. Vásárolsz egy drágább, de visszaváltható jegyet

Miután beléptél az országba törölheted a jegyet, vagy átteheted a kiutazás időpontját. A foglalásnál olvasd el az apró betűs részt is, hogy biztosan meg lehessen változtatni az időpontot díjfizetés nélkül. Ezek általában a drága, premium kategóriás jegyek, az áruk is ennek megfelelő. Ennek az is a hátránya, hogy foglalkozni kell vele, ami sokszor nehéz, mert vagy nincs megfelelő internet és/vagy telefon kapcsolat, vagy elfelejted.

3. Kölcsönözz repjegyet!

Ez a legjobb megoldás, létezik repjegy kölcsönző szolgáltatás, a Fly Onward, repjegyenkénti ára 10 dollár. A cég egy légitársasággal együttműködve létrehozott egy olyan szolgáltatást, ahol legálisan, a vásárló nevében foglalhat visszaváltható repjegyeket. 24-48 órával (megrendeléskori megegyezés kérdése) a jegy szükségessége előtt kell kölcsönöznöd a repjegyet, ezután az automatikusan törlődik. Neked semmi teendőd nincs. Arra is van lehetőség, hogy hosszabb időtartamra kölcsönözz, erre külön ajánlatot adnak. Amint megvan a jegyed, emailen küldi neked az adott légitársaság a neveddel a megerősítést, ami azt jelenti, hogy a jegyet kifizette valaki, tehát valós. Ki sem kell mozdulnod otthonról, a jegyet online meg tudod vásárolni, kártyás fizetéssel.


Kép innen: http://bit.ly/1OEQGZ8

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.