A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Életem legjobb éve

Az egész az álmokkal kezdődött, amelyeket oly sokáig dédelgettem. Amikor 21 éves koromban felkerekedtem és először stoppoltam Franciaországból Spanyolországba egy belga barátnőmmel, miközben illegálisan sátrat vertünk az Atlanti óceán partján és alig beszéltem idegen nyelvet, na akkor még fogalmam sem volt arról, hogy majd egy napon az utazás lesz az életem. Akkor, oly sok évvel ezelőtt csak annyit tudtam, hogy ez a komfort zónán kívüli életre szóló kaland örökre megváltoztatott bennem valamit.

Most, oly sok év távlatából látom csak azt, hogy akkor elkezdődött valami. Éveken keresztül arra vágytam, hogy legyen valaki, akivel együtt utazhatok, aki hajlandó időt és pénzt áldozni arra hogy felfedezze velem a világot kalandokat nem kímélve. Majd egyszer csak nem vártam tovább, először kimentem Amerikába egyedül, majd elmentem Sri Lankára egy hátizsákkal és rájöttem, hogy egyedül is jó utazni, sőt!

Majd teltek az évek. A kívánság falam tengerparti képekkel volt tele, és folyton a térképet nézegettem. Új nyelveket szerettem volna megtanulni, utazni akartam, és megtalálni magamban azt a pluszt, amelyből tudok adni másoknak is. Mindig vágyakozva néztem egy egy művészt, egy táncost, akik a mozdulataikkal, vagy a festményeikkel tudják átadni a szívüket másoknak. Ezen kívül vágytam arra, hogy olyan gyakran tegyek valami egészen új dolgot, amit még sosem csináltam korábban az életemben, amilyen gyakran csak lehet.

Egyszerűen úgy éreztem szeretnék változtatni az életemen. 2011 augusztusában jegyeztem fel először a füzetembe az alábbi mondatot:

“Változtatnom kell az életemen!”

Végül eljött az én időm. 2014-ben elkezdődött valami, ami 2015-ben abszolút mértékben beteljesedett. Olyan embereket, élményeket, felbecsülhetetlen értékeket kaptam az élettől, hogy ha ebben a pillanatban lenne vége az egésznek, azt érezném, hogy már nem éltem hiába.

Valahol egyszer azt olvastam, hogy az embernek 3 legnehezebb dolga van az életben:

hinni abban, amit nem ismer

bízni abban, amitől fél

megbocsájtani azt, amit nem ért.

 

2015 keményen leckéztetett a fenti három pontban.
Az utazás során valóban hinni kell az ismeretlenben, abban, hogy mindig minden jó lesz és nem lesz semmi baj.
Legyőzni a félelmeket, amely ott kezdődik akár, hogy megszólítani valakit az utcán akit nem ismerek, vagy igenis bemenni a hullámok közé úszni, mert szépek a korallok.
A saját belső változásom a kapcsolataim átrendeződését is eredményezte, ami nagyon sok fájdalommal járt és sok örömet is adott.

Egy év alatt életem hátralevő részére annyi élménnyel gazdagodtam, hogy felsorolni sem lehet. Nem is teszem.

Ez az év megtanított arra is, hogy a legnagyobb biztonság számomra az önmagamba vetett hitem. Amelyet a természet lágy ölén érzek mindig a legerősebben. Akár egy vulkán tetején, vagy a víz alatt. Amikor rádöbbenek, hogy mennyire jó ÉLNI.

Élni, nem a négy fal között, vagy a számítógépem monitorját bámulva vágyakozva. Érezni a napsütést, a szelet, az esőt, az ízeket, a fájdalmat, az örömet. Érezni, hogy része vagyok a saját életemnek, ami már nem megy el mellettem, mint korábban. Megélni a pillanatokat.

Megtanultam hogy az idő nem számít, az sem számít, hogy kit mennyi ideje ismerek.

Megtanultam lelassítani és magammal időt tölteni.

Megtanultam a komfort zónámon kívül élni.

Megtanultam, hogy a boldogság csak magamból ered. Nem a munka vagy a pénz, nem is a kapcsolataim tesznek feltétlenül boldoggá, hanem az önmagammal megélt harmónia. 

Megtanultam olyan emberekkel körülvenni magam akik a jót keresik az életben, pozitívak és boldogok, nincsenek elvárásaik és úgy fogadják el magukat és másokat, amilyenek.

Megtanultam boldognak lenni.

Megtanultam az álmaimat etetni a félelmeim helyett.

Megtanultam látni, hallani és érezni.

Megtanultam a szívemre hallgatni és megtanultam, hogy semmi baj azzal ha színezés közben kiszaladok a vonalból.

Megtanultam, hogy nincs jó vagy rossz döntés, egyszerűen csak döntés.

És amit eddig is tudtam de jövőre biztosan a listámon szerepel: még nagyobbat fogok álmodni mint valaha.

Megtanultam szeretni. 

De ami a legfontosabb:

Megtanultam élni.

 

Köszönöm 2015! 

Köszönöm nektek, akik ezeket a sorokat olvassátok, olvastátok és napról napra megerősítetek abban, hogy az álmaimat sose adjam fel!

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.