A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Napi érdekesség: Durian, a gyümölcsök királya

Aki kóstolta már az tudja: ezt a gyümölcsöt vagy nagyon lehet szeretni, vagy nagyon lehet utálni. Közép út nincsen. A durián egy viszonylag nagyobb méretű, tüskés külsejű gyümölcs, amely fán nő. Ázsiában rengeteg helyről (hostelek, buszok) ki van tiltva kellemetlen, büdös szaga miatt.

Miután felvágtuk és szétbontottuk, több cikkből álló kis szeleteket kapunk. Minden cikkben van több mag, és a mag körül egy nagyon krémes állagú hús rész, amelyet elfogyasztunk. Ki sem kell nyitni a gyümölcsöt ahhoz, hogy érezni lehessen a szagot. Messziről ki lehet szimatolni, merre árulják.

A cikkeket leesszük a magról, és a mag is felhasználható főzési alapanyagként, ha jól tudom. Az íze számomra kellemes, de az utóíz a számban valami fokhagymával összekevert megrohadt valamire emlékeztet. Amúgy szerintem finom! :)

Még több napi érdekesség itt.

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.