A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Emberi történetek: Happy Wai

Mr. Wai a KLIA reptéren elegyedett szóba velem, miközben a laptopomat töltöttem a szőnyegen. Éppen aludni készült, de amikor meglátott, inkább odajött. A gépe csak reggel indul, de már itt tölti az éjszakát, mert a Taman Negara környékéről jött ide, nem Kuala Lumpurban él. 

Wai 58 éves, 2 éve nyugdíjas, a szemével volt probléma, emiatt nyugalmazták. Jelenleg részmunkaidőben dolgozik egy utazási iroda sofőrjeként, turistákat fuvaroz. Büszke az angol nyelvtudására, amelyet még a régi rendszerből szedett magára. 

4 gyermeke van, dicsekszik is velük mert van köztük pilóta és mérnök is. 

6 évet dolgozott New Yorkban fekete munkásként, egy kínai étteremben. A jövője miatt ment oda annak idején, pénzt gyűjtött, hogy a gyerekeit magán egyetemre járathassa és vehessen egy svéd gyártmányú Volvo teherautót, amit már oly régóta szeretett volna birtokolni. "A magán egyetem azért jobb, mert a tanulók angolul is megtanulnak, nemcsak malájul" - magyarázza. Amerikából 200 000 ringittel tért haza (kb. 12 millió Ft).

Miután teherautójára szert tett, Mr. Wai farönköket szállított egy cégnek éjszakánként. Azért nem nappal, mert az állam által megengedett tömeg dupláját kellett vinnie, ötven helyett száz tonnát szállítmányonként.

Mr. Wai ősei a kínai manchu dinasztia tagjai voltak. 150 évvel ezelőtt jöttek Malajziába, ő már itt született, és itt is fog meghalni. Taoista vallású.

Most épp a Fülöp-szigetekre tart, ahol barátnőjével találkozik majd, akivel a Cameron Highlands-en ismerkedett meg és akinek létezéséről a felesége természetesen mit sem sejt. Mr. Wai szerint ez teljesen rendben van, hiszen a feleségét senki sem helyettesítheti. Ő szent és sérthetetlen számára. A felesége bentlakásos midwife, mire hazajön, Mr. Wai is visszatér majd.

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.