A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

A magyar emberek segítőkészsége

Leo hazautazásom után két nappal szegődött mellém. Fiatal, jó erőben levő motor, de ilyen esetben is előfordul, hogy próbára tesz, talán azért, hogy jobban megismerjük egymást, meg a határainkat. 

Az alábbi írásommal azt szeretném megmutatni, hogy az emberek jósága és segítőkészsége mennyire határtalan, bárhol is vagyok a világon.

Leot Budapesten szedtem fel és még aznap el is motoroztam vele vidékre, úgy hetven kilométert. Két napig csak ismerkedtünk, majd egy napsütötte délután megmakacsolta magát és leállt a forgalmas budapesti utcán. Jó fél órába telt, amíg betoltam egy szervízbe, ahol megismertem Mátét. 

“Hello!” - mondtam szomorúan. “Meg tudnád gyógyítani a Leót kérlek?”

Máté csak a fejét csóválta. Nagy nehezen berúgta a motort, de autószervíz lévén, alkatrészek hiányában nem tudott többet segíteni. Eligazított a Red robogó szervízbe, ami nem volt onnan messze és biztiből megadta a telefonszámát is, hogy ha lerobbanok az út szélén hívjam fel és értem jön. Bárhova. 

A Red szervízben kicserélték Leo gyertyáit én pedig el is felejtettem az egészet.

3 napig.

Egy esős délután Leo ismételten megmakacsolta magát és nem indult. Szerencsénkre a belvárosban parkoltattam a Westendnél, de már nagyon esteledett így leültem és elkezdtem töpizni, hogy mi lesz most velünk. Hol hagyom, hogy viszem haza, hogy viszem szervízbe és nem utolsó sorban másnap korán reggel hogy megyünk együtt a Balatonra.

A nagy töpizésben megtaláltam Máté telefonszámát és felhívtam. Máté fél óra múlva ígéretéhez híven ott termett mellettem. Olyan volt ez, mintha ezer éve ismernénk egymást. 

“Te Máté, miért segítesz nekem? Nem is ismersz.” - “Miért ne? - hangzott a válasz, miközben széles mosollyal nézett rám. 

Máté munkából hazafelé menet tekert hozzám a bringáján és próbálta beindítani a Leót. Ez alkalommal sajnos nem sikerült. Odaadta a bicikli lakatoló drótját, amivel le tudtuk lakatolni a Leót és intézett nekem motormentőt másnap reggelre, hogy bevihessem a Red szervízbe, ahol korábban már cserélték a gyertyáit. Csak akkor hagyott magamra, amikor minden el volt intézve. 

Mátét azonnal a szívembe zártam.

Reggel megjelent Kaszkadőr Tibi, Máté barátja, a motormentős autóval és elvittük Leót a Red szervízbe. Az volt a tervem, hogy ott hagyom Leót egy hétig és lemegyek vonattal a Balcsira.

A Szervízben azonnal megismertek minket. Elmeséltem, hogy Leó mennyire nagyon beteg, pedig mennénk a Balatonra meg minden, de beletörődöm, hogy nélküle is biztos jó lesz, csak akkor hadd maradjon itt.
Lécci.
Ám a szervíz nem hagyta ennyiben, annyit mondták csak, hogy várjak.

Sanyi azonnal feltette Leót a "műtőasztalra" és megnézte mi a baja. Sajnos baj volt a kipufogójával, meg a görgőkkel, meg egyéb dolgokkal.

Sanyi és Péter a leghozzáértőbb robogó javító szakemberek, akiket életemben láttam. Végig nézhettem a “műtétet” León, miközben Sanyi türelmesen elmagyarázta mi mire való és hogyan vagy miért működik úgy. Szorgos kezeivel csavarozott, tisztítgatott, és ha valami nem volt jó a próba után, akkor újra szétszedték és megnéztek más alkatrészt. Addig nem engedtek utunkra, amíg Leót teljesen meg nem gyógyították. 

Szeretném megjegyezni, hogy a pár óra, amit a szervízben töltöttem életem legcsodásabb élményei közé tartozik. Nemcsak, hogy remek hangulatban szerelték drága motoromat, a szívén viselték a sorsát, de az összes kérdésemre választ kaptam és megmutatták mi hogyan működik, vagy mire való.

Közben Szemi feküdt folyton a lábamra, vagy pacsit adott vagy dörgölőzött oda, szerette ha dögönyözöm. 

Amikor Leó lekerült a műtőasztalról, csodálatosabban nézett ki mint új korában. 

Mondanom sem kell, hogy a Balatonig meg sem álltunk és azóta pedig Budapest útjain száguldozunk!

Ezúton is szeretném megköszönni a Red Robogó szervíznek a türelmét, a hozzáállását, szakértelmét és segítőkészségét!

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.