A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Az életet adó melegvíz

Bajawa 120 kilométerre fekszik Endétől. Aki a ngada népek kultúrájába szeretne betekinteni és meglátogatni tradicionális falvakat, az általában itt száll meg, ez a központi kisváros, ahol vannak a szálláshelyek, Bajawa a turista központ. Mi is itt szálltunk meg egy éjszakra. Bajawa a hegyekben található és a klímája hűvös. Motorozáshoz vagy itt alváshoz érdemes meleg ruházattal készülni.

Bajawa közelében melegvízű források is találhatóak. Amikor ide értünk rögtön fel is kerestük az egyiket, amely Soa közelében található. Bajawától 1 óra motorral.

A belépő a területre külföldieknek 14 000 IDR-be ( 300 Ft) kerül. A forrás egy része kiépített, kővel kerítették körbe a melegvizes “medencét”. Ebben a víz kb 40-45 fokos hőmérsékletű, 10-15 perc után az ember kikívánkozik belőle, mert szinte beleszédül. Mivel a környező családoknak nincs otthon fürdőszobája, és nyilván melegvize sem, ezért ide járnak fürdeni, hajat mosni, egy hónapban egyszer biztosan. 

Mi is kihasználtuk a helyzetet és megfürödtünk szappannal. A hajamat is megmostam végre jó forró vízben. Csak úgy mint a helyiek. A vízben talált kövekkel még az elhalt bőrréteget is lereszeltük magunkról, így ez az élmény felért egy teljes spa kezeléssel.

Itt is látványosságnak számítottunk, hiszen rajtunk kívül egyetlen egy turista sem volt. Azonnal körénk gyűltek és elkezdtek faggatózni, és persze fotókat kértek. Azonnal, de rögtön.

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.