A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

A csapat

Megkértem a fiúkat hogy mondják el magukról amit szeretnének így ti is megismerhetitek őket kicsit jobban. Elvégre a történetem aktív részesei.
Az én sztorimat tudjátok.
Most ők jönnek.
A fiúk kitárulkoznak nektek, tudják, hogy sokan olvassák majd mi történik velük. Vállalták. Fogadjátok őket szeretettel, ahogy én is tettem. (A szövegek eredeti, angol verzióját legörgetve elolvashatjátok.)

Derrick bemutatkozása  

Drága Barátaim!

Derrick Reidnek hívnak.

 

Két gyönyörű, tiszteletreméltó fiú, vagyis inkább férfi édesapja vagyok. Egy büszke apa, aki nem emlékszik arra, hogy valaha csalódás érte volna. Pedig biztosan csalódtam már életem során, csak nem emlékszem rá!

Szeretem az embereket, és megtanultam, hogy mennyire fontos tisztelni másokat és azt ahogyan élnek. Szeretnék ebben a szeretetben növekedni azáltal, hogy megtapasztalom az emberek igaz kultúráját és hogy megértem miért cselekszenek, mondanak, gondolnak bármit úgy, ahogy. Minél idősebb vagyok, annál jobban rá kell jönnöm, hogy mennyi mindent meg kell még tanulnom. Nem a tudás megszerzése miatt, hanem amiatt, hogy megérthessek.

Az igazságot keresem.

Fiatalon csatlakoztam egy csoporthoz/szervezethez/valláshoz, ahol elmondták nekem, hogy mi az “igazság”, és mint sokan mások is, én is elhittem.

Az a fajta “igazság” mélységes hatással volt az életemre és azzá formált, aki ma vagyok. És őszintén, szeretem azt, aki ma vagyok. 

Az “igazság” tanítójává váltam. Senki nem tudott ebből kirángatni. Ennek az “igazságnak” egy fontos része az a hit volt, hogy örök élet vár ránk egy gyönyörű paradicsomban, tökéletes egészségben és tökéletes békében. Azt hittem, hogy majd a földi életemben is megtapasztalom ugyanezt. Hálás voltam, hogy megismertem az igazságot, és az igazság felszabadított. Igazából, nem különbözik egyik vallástól sem ez a fajta ígéret, talán egy kicsit más a kép. Boldog voltam.

Mi van most

Néhány csalódás és felismerés után (amelynek a részleteivel senkit sem szeretnék untatni most), a gondolkodásom megváltozott. Rájöttem, hogy a hitemben nagy hibák vannak. És most itt állok, válaszok nélkül!

Sokak számára ez megszokott helyzet, mármint az, hogy az élet értelmére nincs válasz, de nekem fiatal koromtól kezdve azt tanították, hogy mindenre van válasz.

Így az utazásom része az, hogy megtaláljam a válaszokat!

Sokan úgy kezdik az életüket, hogy akarnak, vágyakoznak, álmodoznak. Majd nagyon sokan halogatják ezeket egész életükben, és úgy élik le azt, hogy végig vágyakoznak, álmodoznak, majd életük végén azt kívánják bárcsak megvalósították volna az álmaikat.

Eldöntöttem, hogy nem várok addig amíg majd túl késő lesz, túl idős leszek, vagy túl fáradt!

Megvalósítom az álmaimat és utazom, új kultúrákat fedezek fel, tanulok és megtanulom jobban szeretni az embereket, amit igazán csak az utazás által lehet. És talán, talán, az igazságot is meglelem. Az igazságot, ami majd felszabadít!

Remélem ti is hasonlóan tesztek és megtaláljátok az igaz embereket, az igaz kultúrát, az igaz világot és az igaz szeretetet!

Viszlát hamarosan, Drága Barátaim.

 

Geoff bemutatkozása 

Geoff vagyok, az Egyesült Királyságból.

 

 

Tavaly 6 hétre elutaztam Dél-Kelet Ázsiába és azóta húz vissza magához ez a térség, jelenleg November óta vagyok úton. Akkor jöttem rá, hogy határozottan nekem való ez a biciklivel való utazás, amikor olyan utazókkal találkoztam, akik ezt tették. Inspiráló volt számomra. Derrickkel Koh Tao szigeten találkoztam, ekkor merült fel először az ötlet, majd Ritával való Saigonban kötött ismeretségem első 20 percében eldöntöttük, hogy megcsináljuk.

Ami igazán érdekes a csapatunkban az az, hogy mindannyian más szakaszában vagyunk az életünknek, hatalmas korkülönbségekkel.
Én vagyok a legfiatalabb, most végeztem az egyetemi tanulmányaimmal, ahol Menedzsmentet tanultam. Annak ellenére, hogy hasznos szakaszai is voltak, minél több ideje voltam banne, annál biztosabb voltam, hogy ez nem nekem való. Annak a gondolata pedig, hogy tovább tanuljak, mint ahogy mások körülöttem tették, nem vonzott.

Azt gondolom, hogy őrültség, hogy már fiatalon azt érezzük hogy el kell dönteni hogy merre induljunk el a jövőben.
Az ember állandóan változik, és nem szeretnék egy olyan döntés mellett kitartani, amelyet 17 évesen hoztam meg, amikor azt gondoltam, hogy egy üzleti diploma a következő logikus lépés az életemben.
Ami igazán logikus, az az, hogy több időt szánjak utazásra és több nézőpontból lássak. Szerencsésnek érzem magam, mert két különböző kultúrában nőttem fel - félig német vagyok - ez segített nekem jobban megérteni, hogy az emberek másképp gondolkoznak. Annak ellenére, hogy egyik kultúrát sem érzem a magaménak.
Fontos számomra hogy ne a körülöttem levő hitrendszer gyakoroljon rám nyomást, és úgy érzem, hogy sokat tanulok magamról és másokról csupán azzal, hogy egy teljesen más környezetben, például Ázsiában vagyok.

Egyik kultúra sem tökéletes, de úgy érzem, hogy az ázsiai emberek sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak, mint a nyugati emberek, és mindemellett a természet is gyönyörű és nagyon finomak az ételek. 
Ez az a gondolkodásmód ami érdekelt és ide vonzott másodjára is. 

Angol verziók

Derrick

Hi friends 

My name is Derrick Reid

I am a father of two beautiful , respectful, boys, now men. A very proud father who doesn't remember a day of disappointment. I sure there were a few, I just don't remember them!

I am a lover of people, and have learned the importance of respect of people and their way of life. My desire is to grow in this love by experiencing the true culture of them and understand why they do, say, think, and act.the older I get the more I realize how much I need to learn. Not for the sake of knowledge but for the sake of understanding. 

I am a truth seeker. 

Early on in my life I joined a group/ organization/ religion,who told me " the  truth" and like most of us, I believed! 

That " truth " effected my life profoundly and it shaped me to who I am today. An truthfully, I like who I am!

I became a teacher of "truth" . You would never had been able to shake me from it. 

An important part of this "truth" was the belief that "we" would gain everlasting life in a beautiful paradise, in perfect health with perfect peace, and I believed that this would take place in my life time on this earth! I was grateful  that I knew the  truth and the truth had set me free!!

Really, no different then what most religions offer , maybe just a different picture.

Over all I was happy

Fast forward to now. 

After a few disappointments and some startling realizations which I will not bore you with the details, My thoughts have changed. I realized that my faith had some major flaws in it. 

So here I stand, without answers!

To many this is the what they are used to, not having answers to the meaning of life , but to me , I was taught from an early age that there are answers to everything . 

So part of my journey is to find answers!

Many have started their lives wanting , wishing and dreaming. And many have postponed these, all their lives and ended their last years in life, wishing ! 

Wishing they fulfilled their dreams.

I have decided that I will not wait till it is too late, or that I am too old , too tired ! 

I will fulfill my dream of travel, of learning new culture,of expanding my knowledge and my love of people.which can only come with travel! 

And with it maybe, just maybe I will find truth. A truth that will set me free!

I hope that you will follow and find out the real people, the real culture  The real world and the real love! 

Good bye for now my new friends.

 

Geoff

I’m Geoff and I’m from the United Kingdom.
Having really enjoyed a six week trip to South-East Asia last year I felt pulled to come back and I have been on the road since November. Inspired by people I have met on the way who were travelling by bicycle I realised that this kind of trip is definitely for me. I met Derrick in Koh Tao where we first discussed the idea and within about 20 minutes of meeting Rita here in Saigon we wanted to make it happen!

What is interesting about our group is that we are all at different points in our lives with quite a wide age difference. I am the youngest and I have recently come out of university having studied Business Management. Although some of it was quite insightful, the longer I was there I knew it just wasn’t for me and the idea of going straight into some graduate scheme like many people I know didn’t appeal.

For me it is crazy how soon we feel we have to decide our path in life. We are constantly changing and I don’t want to hang on to a decision I made at 17 where I thought a business degree was simply the next logical step in life. Taking some more time to travel and gain more perspective does seem logical to me though.

I feel fortunate that I grew up with two different cultures- I am half German- in that it helped me understand how people think differently.

I don’t feel attached to either culture however.

It is important for me not to be too heavily influenced by the beliefs around us that we often take for granted and I feel like I am learning a lot about myself and others by being somewhere as different as Asia.

No culture is perfect but I feel that Asians are a lot calmer and grounded than people in the West and although there is some stunning scenery and wonderful food, it is this mindset that interested me and drew me to come back for a second time.

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.