A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Átbiciklizni Vietnámot - őrültség és kaland!

Egy kreatívabb napomon arra gondoltam, hogy milyen őrültség lenne átbiciklizni Vietnámon. 

Ez még novemberben jutott eszembe, épp Kínában jártam és bámultam kifelé az ablakon. Aztán teltek a hetek és meggyőztem magam arról, hogy inkább átmotorozom én ezt a Vietnámot. Úgysem bírnám a biciklit, meg körülményes, szóval tudjátok.

A szokásos. 
Mint a régi életemben. 

De hál istennek az Élet teljes mellszélességgel támogat. Nem hagyja, hogy a kalandok mellett csak úgy elmenjek és folyton jeleket küld, hogy igenis másszak ki a komfort zónámból újra és újra, mert csak így van értelme élni. 

Az új életemben.

Szóval a biciklis ötlet már rég feledésbe merült, amikor megérkeztem Saigonba és beköltöztem a negyedik emeleti hostel szobámba, ahol egy diszkó felett laktam pár napig. Tim, a holland fiú épp könyvet olvasott a teraszon. Tim szeplős volt, az egész testét veres pettyek borították, és mosolygott. Egyfolytában. Pár szót váltottunk csak, de ez alatt a pár szó alatt valahogy megemlítettem neki, hogy majd átmotorozom Vietnámot, ha a kultúrsokkot kihevertem és végre magamhoz térek. Erre Tim csak annyit mondott, hogy lakik itt a szobában egy angol srác aki ugyanezt akarja csinálni, csak biciklivel és épp társat keres a vállalkozásához. Szóval good luck!

Ezt jelnek vettem és elkezdtem töpizni ezen.

Timet ezután nem láttam. Kiderült, hogy aznap, amikor találkoztunk, már kicsekkolt, csak visszajött egy picit olvasgatni a teraszra.

Amikor ezeket a sorokat írom azon gondolkozom, hogy tényleg ott volt e, tényleg valós alak volt e ez a Tim. Végülis mindegy.

Szóval bicikli.

Az angol srácot Geoff-nek hívják, hamar össze is barátkoztunk és elkezdtünk tanácskozni, hogy hogy kellene ezt az egészet csinálni. 

Közben megtudtuk, hogy Derrick hamarosan érkezik Saigonba és csatlakozni szeretne a csapatunkhoz.  Derrick és Geoff Koh Tao szigetén találkoztak Thaiföldön pár hónapja és nagyon megszerették egymást.

Most így állunk. Pár nap, és indulunk.

A terv az, hogy

ÁTBICIKLIZZÜK VIETNÁMOT!

Pontosabban a Saigon-Hanoi útvonalat.

 

Szorítsatok nekem, hogy le bírjam tekerni azt a cirka 1600 kilométert...

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.